PI1FLD overname door Hobbyscoop

Stichting Repeater Flevoland is enkele jaren geleden in het leven geroepen om het onderhoud en behoud van de DMR repeater PI1FLD te kunnen waarborgen. Met steun van een reeks radiozendamateurs in de omgeving is een DMR repeater opgebouwd die is gestationeerd op zo’n 70m hoogte in Almere. Door omstandigheden binnen het bestuur is recent besloten dat de Stichting niet langer aan haar doelstelling kan blijven voldoen. Daarom is onderzocht hoe de repeater gecontinueerd kan worden.

Stichtingsvoorzitter Loui – PD1LOI heeft enige tijd geleden contact gezocht met Stichting Scoop Hobbyfonds om overname van het geheel bespreekbaar te maken. Dit heeft er nu toe geleid dat de Stichting Repeater Flevoland haar activiteit zal overdragen aan Hobbyscoop. Dit is inmiddels bekrachtigd met een overname convenant en zo is PI1FLD nu onderdeel van Stichting Scoop Hobbyfonds.

Onze Stichting heeft het voornemen om PI1FLD voort te zetten en hiermee te voorzien in DMR dekking in Flevoland en hierbuiten. Op langere termijn zal Hobbyscoop, bij gebleken interesse en financiele middelen, de dekking verder uitbreiden door een (nog) betere lokatie aan te wenden én door de functionaliteit uit te breiden met andere digitale systemen. In eerste instantie bestaat er veel belangstelling voor System Fusion en wellicht zijn er verdere mogelijkheden.

Met de voortzetting van PI1FLD beoogt Hobbyscoop continuering van de DMR activiteit op Flevoland en zet zij daarmee het mooie werk voort wat door de inmiddels ontbonden Stichting Repeater Flevoland is opgezet…

6 thoughts on “PI1FLD overname door Hobbyscoop

 1. Carel schreef:

  Ik denk, en ik weet dat ik dat wel kan zeggen namens alle donateurs van PI1FLD, dat dit een mooie oplossing is.
  Wij danken ook de stichting voor al hun inzet afgelopen jaren.
  Wij hebben er alle vertrouwen in dat de repeater in goede handen is.

  73 Carel pa3eha

  1. Raymond Kersten schreef:

   De repeater zelf is en blijft eigendom van Rob van Zwol PD8R vertelde hij mij op de VRZA bijeenkomst afgelopen woensdag te Almere.

 2. PD8KB Karel schreef:

  Aan Hobbyscoop,

  Goed om te horen dat Hobbysckoop de PI1FLD overneemt en zorg draagt voor de continuiteit van deze mooie repeater.

  Ik wil het bestuur van PI1FLD en als mede zendamateurs die het mogelijk hebben gemaakt met het opzetten van deze repeater afgelopen bedanken voor hun inzet.

  ,73

  Karel

  PD8KB

 3. PD1LOI schreef:

  En nu maar hopen dat de Repeater snel weer terug komt.

  1. L Kuperij schreef:

   En sinds vandaag werkt PI1FLD weer vanaf de zelfde locatie. Hartelijk dank iedereen die dit gerealiseerd heeft.
   PD1LOI.

Comments are closed.