De vroege Vogelronde op PI2NOS

Er was eens een radiozendamateur met een leuk idee…

… En zo werd de vroege Vogelronde op PI2NOS geboren. Het initiatief kwam van Jan – PD3JVR en Bas – PD1BC. Zij bedachten dat er meer dan genoeg actieve vroege radiovogels op de weg of op het werk zijn en daarom leek het leuk hiertoe een dagelijkse ronde te organiseren.


De vroege vogelronde is een inmeldronde die doorgaans plaatsvind tussen 5 uur en 7 uur iedere doordeweekse ochtend. Dat er veel belangstelling is blijkt dagelijks uit het grote aantal inmelders op dit vroege tijdstip; doorgaans melden zich tussen de 30 en 40 geinteresseerden in. Vandaag, dinsdag 4 mei, vond alweer de 25e editie van de vroege Vogelronde plaats.

Stichting Scoop Hobbyfonds juicht het initiatief van harte toe, het is bijzonder en zeer lovenswaardig dat veel radio amateurs op deze wijze de ochtenddrukte trotseren en bovendien een naar zeer leuk QSO kunnen luisteren óf er actief deel van uitmaken.

Wil je meedoen? Dat kan gewoon door je in te melden via PI2NOS. Er is ook een facebook groep!

Klik hier om de 25e editie van de vroege Vogelronde te beluisteren.

24 thoughts on “De vroege Vogelronde op PI2NOS

 1. Bas Cornelissen schreef:

  Heel erg leuk stukje! Bedankt voor het plaatsen en alle positieve berichten ! 73’ van Bas – PD1BC

  1. Henri schreef:

   Bedankt voor de aktie op de NOS

 2. Jan van Roode schreef:

  Geweldig leuk dat jullie aandacht besteden aan onze ronde. Wij zijn dan ook er dankbaar dat wij het mooie netwerk van zenders en ontvangers van PI2NOS mogen gebruiken voor deze ronde.

 3. lambert [ pd9omt ] schreef:

  sinds de vroege vogelronde op pi2nos heb ik de auto radio niet meer aan staan en luister ik naar de ronde zo mooi om collega amateurs te horen door heel nederland met natuuuuuurlijk grote dank aan stichting hobbyfonds scoop die dat voor ons als amateur mogelijk maken

 4. Monique PD0YL schreef:

  Ik zit nog niet zolang op NOS 70cm. Ik heb wel al op de 2m repeaters gezetten .Laten we het zo zeggen de Vroege Vogels is volgens mij een warm hart in de ochtend voor vele Amateurs op de weg . En het is heerlijk mee luisteren tijdens het Huis Houden alles gaat dan veel sneller

 5. Henk (19RF1820) schreef:

  Heel leuke ronde waar ik naar luister als ik vroeg op maar als pensionado luisteramateur garandeer ik niets hoor 🙂 Hartelijke 73’s aan een ieder van Henk, de 19RF1820

 6. René Koolenbrander (PD3RKD) schreef:

  Super leuk, elke morgen zit ik op de fiets naar mijn werk (15km) en dan even gezellig in melden in de vroege vogelronde met mijn portofoon.

 7. PD7AC schreef:

  Leuk om naar te luisteren i.d.d.

 8. Stef ON1SD schreef:

  Ik rij elke tweede dag van België naar Duitsland voor mijn werk. Door de geografische ligging van mijn QRL rij ik eerst Nederland binnen en erna weer Duitsland, vervolgens weer een stukje Nederland en als afsluiter kort voor mijn QRL terug de grens over naar Duitsland. Als roepnaam niet gemakkelijk, ON1, Dan PA/ON1 en dan weer DL/ON1 🙂
  In ieder geval komt PI2NOS over het gehele traject loeihard binnen. Het is zéér leuk om ’s morgens eens even te luisteren. Zeker uniek als “net control” mobiel gebeurt vanuit de vrachtwagen.

  73′

 9. Edwin schreef:

  Hoop dat er nog een keer een zender in de buurt van Emmen wordt geplaatst ontvangst vaak slecht maar s,ochtens vroeg vaak goed te ontvangen op de porto leuk die vroege vogel ronde.

 10. PZPME schreef:

  Goede avond,

  Mijn naam is PZPME (hahahaha
  Ik luister bijna iedere ochtend met plezier naar de vroege vogels ronde met mijn Uniden SDS 200E.Effe relaxed wakker worden,stuk of 5 bakken koffie en een paar peukies erbij,De dag moet opgestart worden.

  P.s ik wil me in de ochtend graag inmelden maar heb geen facebook ,kunnen jullie me een email adres sturen zodat ik me af en toe kan inmelden?

  Groeten uit Nieuwerkerk aan den ijssel

 11. dennis de Jong schreef:

  Van de week per toeval op de val reep ingemeld, ik probeer van de week weer eens in te melden! tot snel!

  dennis
  PD0LK

 12. Hans schreef:

  Gefeliciteerd op 101 dag met de vroege vogel ronde, een luisterend oor uit de NOP (Noordoostpolder ),
  Ga zo door chauffeur zendamateurs , succes verder.
  Groeten en goedemorgen gewenst .

 13. Ad schreef:

  Hallo allemaal,
  Ik luister elke morgen via mijn ontvanger naast me op mijn nachtkastje naar jullie de vroegevogel ronde.
  Vindt het geweldig om naar jullie te luisteren en willen jullie namems mij alle deelnemers de groeten doen..Hou dit gaande mannen.
  Met vriendellijke groet,
  Ad

 14. nico velleman schreef:

  Helaas kan ik niet meer luisteren daar de kaartweergave niet meer geopend kan worden.
  Jammer is dat.

  1. Hobbyscoop schreef:

   We hopen dat PC7X dit spoedig kan verhelpen Nico, hierop hebben wij helaas op dit moment geen controle.

 15. Hans Kurvink schreef:

  Het blijf interessant de vroegevogel ronden , in Zwolle op de dag van de amateur in de IJsselhallen rond gekeken, op afstand geluisterd welke stem bij welk persoon , de man met een druk knop om te spreken en een luisterend oor uit de NOP (Noordoostpolder ),
  Ga zo door chauffeur zendamateurs , succes verder.
  Groeten en goedemorgen gewenst .

 16. Gerrit prins schreef:

  beste ik ben amateur luisteraar , volg vroege vogels al een hele tijd , wat mijn opvalt is dat er 3 amateurs zijn zendamateur luisteramateur en treiteramateurs ,die laatste moet worden gestopt , we gaan de zelfde kant op als in die van de bakkies , elkaar wegknijpen en ruzie maken op het bakkie wat ik hier zie is nu niets anders , die gasten begrijpen niet wat ze aanrichten met dat terreur moeten gelijk worden uit gepeild , de zendamateurs die overuren maken en op de zaterdag een extra baan nemen om de kosten van hun hobby kunnen te betalen zijn hier de dupe van
  ik ben 73 jaar ben al jaren met radio bezig maar heb in die tijd van de bakkies nog nooit zulke dingen horen roepen , natuurlijk waren daar ook knijpers , maar wat ik nu hoor over de 430 mhz slaat werkelijk alles .

 17. Hans schreef:

  Gefeliciteerd met de 200 ste uitzending van vroege vogel ronde, een luisterend oor uit de NOP (Noordoostpolder ),
  Ga zo door chauffeur zendamateurs en
  succes verder.
  Groeten en goedemorgen gewenst .

  1. Adje schreef:

   Hoi ik luister iedere morgen..leuk en draai me nog lekker om in mijn nest .
   Goed bedacht door Bas de Kraanvogel vaak op eenzame hoogte..Zeg maar
   Hans en Co en Martin ( POSITIEF BEDOELD ) spreekt vindt ik wel beetje te snel in de regelmaat..Succes en ga zo door..Adje

 18. Adje schreef:

  Ik bedoel Martin die wel in de regelmaat als hij overneemt te snel…
  Zou graag met Hans en Co in contact willen komen via email dank ..Adje

 19. pe1lwo schreef:

  https://willemwever.kro-ncrv.nl/vraag_antwoord/de-aarde/wat-maakt-de-verschillende-vormen-bliksem

  Dit moet je weten
  Bliksem is een elektrische ontlading tussen een elektrisch geladen wolk en de aarde, of tussen twee elektrisch geladen wolken.
  De meest voorkomende bliksem is de gevorkte bliksem
  Voor bandbliksem is een groot aantal ontladingen nodig om te laten ontstaan

  Pe1lwo

 20. pe1lwo schreef:

  een mooi ochtend muziekje, eigen productie

  https://soundcloud.com/liberspiritus7

  Pe1lwo

 21. Ad Verschuren schreef:

  Beste Jan,Co en Bas ,
  We vonden het bijzonder leuk dat we met jullie kennis hebben gemaakt.
  het was gezellie…
  Mede in samenwerking met Gert hebben jullie dit afgelopen zondag 16 April 2023 kunnen organiseren ook Gert hebben we nog even gesproken en ook Robin die de podcast organiseerde…
  We gaan allebei mijn vriendin Ine en ik(Ad) de 3 maanden durende cursus online volgen en hopen ook examen te gaan doen..Het zal moeilijk worden maar we gaan een poging doen en wie weet slagen we wel..
  Mannen ga zo door ik luister elke morgen in mijn bedje naar jullie blijf zo door gaan..Het gaat jullie goed.
  Gr. Ad en Ine

Comments are closed.