De vroege Vogelronde op PI2NOS

Er was eens een radiozendamateur met een leuk idee…

… En zo werd de vroege Vogelronde op PI2NOS geboren. Het initiatief kwam van Jan – PD3JVR en Bas – PD1BC. Zij bedachten dat er meer dan genoeg actieve vroege radiovogels op de weg of op het werk zijn en daarom leek het leuk hiertoe een dagelijkse ronde te organiseren.


De vroege vogelronde is een inmeldronde die doorgaans plaatsvind tussen 5 uur en 7 uur iedere doordeweekse ochtend. Dat er veel belangstelling is blijkt dagelijks uit het grote aantal inmelders op dit vroege tijdstip; doorgaans melden zich tussen de 30 en 40 geinteresseerden in. Vandaag, dinsdag 4 mei, vond alweer de 25e editie van de vroege Vogelronde plaats.

Stichting Scoop Hobbyfonds juicht het initiatief van harte toe, het is bijzonder en zeer lovenswaardig dat veel radio amateurs op deze wijze de ochtenddrukte trotseren en bovendien een naar zeer leuk QSO kunnen luisteren óf er actief deel van uitmaken.

Wil je meedoen? Dat kan gewoon door je in te melden via PI2NOS. Er is ook een facebook groep!

Klik hier om de 25e editie van de vroege Vogelronde te beluisteren.

14 thoughts on “De vroege Vogelronde op PI2NOS

 1. Bas Cornelissen schreef:

  Heel erg leuk stukje! Bedankt voor het plaatsen en alle positieve berichten ! 73’ van Bas – PD1BC

  1. Henri schreef:

   Bedankt voor de aktie op de NOS

 2. Jan van Roode schreef:

  Geweldig leuk dat jullie aandacht besteden aan onze ronde. Wij zijn dan ook er dankbaar dat wij het mooie netwerk van zenders en ontvangers van PI2NOS mogen gebruiken voor deze ronde.

 3. lambert [ pd9omt ] schreef:

  sinds de vroege vogelronde op pi2nos heb ik de auto radio niet meer aan staan en luister ik naar de ronde zo mooi om collega amateurs te horen door heel nederland met natuuuuuurlijk grote dank aan stichting hobbyfonds scoop die dat voor ons als amateur mogelijk maken

 4. Monique PD0YL schreef:

  Ik zit nog niet zolang op NOS 70cm. Ik heb wel al op de 2m repeaters gezetten .Laten we het zo zeggen de Vroege Vogels is volgens mij een warm hart in de ochtend voor vele Amateurs op de weg . En het is heerlijk mee luisteren tijdens het Huis Houden alles gaat dan veel sneller

 5. Henk (19RF1820) schreef:

  Heel leuke ronde waar ik naar luister als ik vroeg op maar als pensionado luisteramateur garandeer ik niets hoor 🙂 Hartelijke 73’s aan een ieder van Henk, de 19RF1820

 6. René Koolenbrander (PD3RKD) schreef:

  Super leuk, elke morgen zit ik op de fiets naar mijn werk (15km) en dan even gezellig in melden in de vroege vogelronde met mijn portofoon.

 7. PD7AC schreef:

  Leuk om naar te luisteren i.d.d.

 8. Stef ON1SD schreef:

  Ik rij elke tweede dag van België naar Duitsland voor mijn werk. Door de geografische ligging van mijn QRL rij ik eerst Nederland binnen en erna weer Duitsland, vervolgens weer een stukje Nederland en als afsluiter kort voor mijn QRL terug de grens over naar Duitsland. Als roepnaam niet gemakkelijk, ON1, Dan PA/ON1 en dan weer DL/ON1 🙂
  In ieder geval komt PI2NOS over het gehele traject loeihard binnen. Het is zéér leuk om ’s morgens eens even te luisteren. Zeker uniek als “net control” mobiel gebeurt vanuit de vrachtwagen.

  73′

 9. Edwin schreef:

  Hoop dat er nog een keer een zender in de buurt van Emmen wordt geplaatst ontvangst vaak slecht maar s,ochtens vroeg vaak goed te ontvangen op de porto leuk die vroege vogel ronde.

 10. PZPME schreef:

  Goede avond,

  Mijn naam is PZPME (hahahaha
  Ik luister bijna iedere ochtend met plezier naar de vroege vogels ronde met mijn Uniden SDS 200E.Effe relaxed wakker worden,stuk of 5 bakken koffie en een paar peukies erbij,De dag moet opgestart worden.

  P.s ik wil me in de ochtend graag inmelden maar heb geen facebook ,kunnen jullie me een email adres sturen zodat ik me af en toe kan inmelden?

  Groeten uit Nieuwerkerk aan den ijssel

 11. dennis de Jong schreef:

  Van de week per toeval op de val reep ingemeld, ik probeer van de week weer eens in te melden! tot snel!

  dennis
  PD0LK

 12. Hans schreef:

  Gefeliciteerd op 101 dag met de vroege vogel ronde, een luisterend oor uit de NOP (Noordoostpolder ),
  Ga zo door chauffeur zendamateurs , succes verder.
  Groeten en goedemorgen gewenst .

 13. Ad schreef:

  Hallo allemaal,
  Ik luister elke morgen via mijn ontvanger naast me op mijn nachtkastje naar jullie de vroegevogel ronde.
  Vindt het geweldig om naar jullie te luisteren en willen jullie namems mij alle deelnemers de groeten doen..Hou dit gaande mannen.
  Met vriendellijke groet,
  Ad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.