De activiteiten van Stichting Scoop Hobbyfonds zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van de bijdrages van haar sponsors. Onze bijzondere dank gaat hierbij uit naar:

Cellnex Telecom

Cellnex Telecom voorziet Stichting Scoop Hobbyfonds in opstelruimte voor apparatuur in en antennes op verschillende mediatorens in Nederland. Meest bekend hierbij zijn de mediatorens in Hilversum en IJsselstein.

Cellnex Telecom is de belangrijkste infrastructuur provider voor draadloze telecommunicatie in Europa.

Met onze infrastructuur bieden we onze klanten een uitgebreid portfolio aan diensten, die de condities waarborgen voor een betrouwbare en hoogwaardige overdracht van spraak, data en audiovisuele content. Tevens vormt deze infrastructuur de basis voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie netwerken.

Website: cellnextelecom.nl

SURF

SURF verzorgt als sponsor van Stichting Scoop Hobbyfonds een supersnelle verbinding tussen het (44.137/16) ampr.org netwerk en de buitenwereld. Hierdoor zijn Hamnet, repeaters en andere infrastructurele voorzieningen voor de Radio Amateurdienst betrouwbaar verbonden. Momenteel draaien de diensten via een eigen 10gbps verbinding waarbij SURF In de nabije toekomst zal zorgen voor de bijbehorende BGP announcements.

Samen met onderwijs instellingen zorgen we ervoor dat de onderwijs- en onderzoeksgemeenschap kan beschikken over de beste en nieuwste ict-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling. En samen maken we plannen en bepalen we prioriteiten. Bepaalde thema’s vragen daarnaast om extra aandacht. Zoals publieke waarden, open access en werken onder architectuur.

Website: www.surf.nl

nVent HOFFMAN

Stichting Scoop Hobbyfonds vond een sponsor in nVent HOFFMAN die een buitencabinet aan de stichting heeft geleverd voor plaatsing bovenop de cabine in de Gerbrandytoren zodat wij hierin onze noodzakelijke apparatuur kunnen plaatsen. 

nVent HOFFMAN, onderdeel van nVent, een bedrijf gezeteld in de VS, is een wereldwijde leverancier van elektrische behuizingen. Onze activiteiten in Europa zijn grotendeels gebaseerd op de traditie van Eldon, en bouwen voort op Eldon’s kerneigenschappen van productinnovatie en “eenvoudig zakendoen”. Onder de naam nVent HOFFMAN worden deze eigenschappen versterkt door de toevoeging van nog meer resources. Wij zijn er klaar voor om u met plezier te blijven bedienen!

Website: www.eldon.com

VRZA-Full-Color-Logo-10percde Vereniging voor Radio Zend Amateurs, VRZA

De VRZA sponsort de energie die nodig is voor de Hobbyscoop systemen in de Gerbrandytoren te IJsselstein. De keuze op de techniek in IJsselstein is gevallen omdat hiermee een zo groot mogelijk amateurpubliek bereikt wordt door het landelijke karakter ervan.

De VRZA, opgericht in 1951, is een vereniging van, voor en door radiozendamateurs. Zij stelt zich ten doel het radiozendamateurisme te bevorderen en de belangen van haar leden te behartigen.

Website: www.vrza.nl

Wifi Nederland

Voor diverse dataverbindingen die Stichting Scoop Hobbyfonds gebruikt Wifi Nederlandheeft Wifi Nederland ons herhaaldelijk apparatuur en antennes geleverd. Hiermee hebben we HamNet verbindingen kunnen realiseren waarmee diverse repeaters met elkaar en de rest van de wereld zijn verbonden.

Wifi Nederland levert en beheert alle types datanetwerken en heeft altijd een passende oplossing. Datanetwerken, routerinstallaties, patchkasten, voip, glasvezel, utp, ip, etc. WifiNederland – Data Installatie op maat.

Website: www.wifinederland.nl

Skylinq B.V.

Skylinq voorziet Stichting Scoop Hobbyfonds in een betrouwbare dataverbinding vanuit Goes naar andere delen van Nederland waardoor onze systemen betrouwbaar werken. 

Skylinq is een Internet Service Provider (ISP) die zich richt op het aanbieden van snel internet, met name in het buitengebied. De mogelijkheden voor bedrijven en particulieren om over snel internet te beschikken buiten de woonkernen zijn beperkt en veelal is de investering in de aanleg van een reguliere kabelverbinding zeer hoog. Ook diverse bedrijventerreinen beschikken niet over een acceptabele internetsnelheid. En juist daarvoor heeft Skylinq dé oplossing gevonden.

Website: www.skylinq.nl