PI2NOS QRV in Oost NL

Al langere tijd zoekt hobbyscoop naar hoge opstelpunten in het oosten van Nederland voor het verbeteren van landelijke dekking van onze repeaters. Weliswaar hebben we oog op wat potentiële hoge lokaties maar vooralsnog zijn er nog geen oplossingen.

Gelukkig doet zich een prachtige mogelijkheid voor om in ieder geval een tijdelijke opstelling te plaatsen nabij het Drentse Schoonebeek! Op een antennehoogte van omstreeks 40m is PI2NOS daar geactiveerd om zo vast te stellen welke dekking hiermee behaald kan worden.

Voor deze gelegenheid is de PI2NOS portable repeater uit een bijna 5 jaar durende doornroosje slaap gewekt: PI2NOS-PORTO last login at Tue18-09-2017, kregen we te lezen. De portable repeater flightcase is inmiddels volledig herzien en heeft bovendien een moderne energiezuinige server gekregen.

Vanwege het experimentele karakter is de tijdsduur dat PI2NOS vanaf deze lokatie actief zal zijn onbekend. Als het goed bevalt dan kan dit een langere periode zijn, en anders gaan we naarstig op zoek naar een goed en permanent alternatief.

De voorlopige lokatie is beschikbaar gesteld door Erik (PD4E) en Marleen (DF4RBM), namens Hobbyscoop en alle gebruikers een heel hartelijk dank!

10 thoughts on “PI2NOS QRV in Oost NL

 1. PD4MM schreef:

  Denk dat de call niet correct is, het is DF4RBM voor Marleen.

  1. Gerrie schreef:

   Erik.

   Iw DF4IC

   Grt. Pa5gvp

  2. hobbyscoop schreef:

   gefikst

 2. Tjerk schreef:

  👍!
  S9 in de buurt van Emmen op mijn kleine Kathrein mobielantenne onder dak !
  Hoop dat ie nog een poosje blijft
  Waar staat deze mast in Schoonebeek ?
  Ken er alleen n.l. een transportbedrijf met zo’n paaltje..
  Mooi initiatief !

  Groet en 73’ uit Veenoord ,
  Tjerk, PE1IOC

  1. Jaap schreef:

   Hallo Tjerj,
   Hoe staat het erbij?
   PE1BBY

 3. Kai schreef:

  Gratulatiion!
  I am right that the receiver located in Soegel (DB0EMS) is still needed in combination with the new one?

  Kai
  http://www.i57.de
  live.nordwestserver.info

  1. Mischa schreef:

   Hi Kai,

   More than ever :-). I’ve also sent you an e-mail. It’s still great to have the Sögel RX available – for which we are very thankful.

   Best regards,
   Mischa

 4. Cor Boelhouwers schreef:

  Super mensen ,dankjewel voor jullie inzet en tijd niet te vergeten!!!!!!!!!!!!

  Groet Cor. PA3CRL

 5. Edwin schreef:

  Perfect dat er een zender is geplaatst in de buurt van Schoonebeek. Kan nu de repeater de hele dag ontvangen,6 km ten noorden van Emmen, leuk om naar te luisteren met mijn Icom ic R10 portable ontvanger.
  Kan hem trouwens net ontvangen signaal is niet zo sterk als vroeger vanaf Smilde.
  Maar in ieder geval een verbetering ga zo door.
  Groet Edwin

 6. Jan van den Broek schreef:

  Die PI2NOS is intussen een mooi 27 mc café geworden zeg. Lekker gesjellig, als je er van houdt uiteraard. In 2018 en 2019 waren er regelmatig interessante gesprekken. Maar helaas hebben deze zendamateurs deze repeater helemaal de rug toegekeerd. Die zullen nu wel op die digitale repeaters zitten. En nu moeten we het slechts doen met de gesjelligste sendamateurs fan ons landje. En zijn uiteraard de grappigste “intruders” daar ook weer van de partij.

Comments are closed.