PI2NOS ontvanger in Leeuwarden

PI2NOS was al eens actief vanuit Leeuwarden echter, het toenmalige opstelpunt kwam te vervallen. Noord Nederland moest het een lange tijd doen zonder noemenswaardige dekking van onze bovenregionale 70cm repeater. Sinds de ingebruikname van de zender in Lelystad is PI2NOS in een deel van Noord Nederland weer goed te ontvangen, terugpraten is echter nog niet optimaal, daar is nu verandering in gekomen.

Vandaag was Hobbyscoop in persoon van Mischa (PA1OKZ) ter plaatse met een vers geprepareerde PI2NOS ontvanger onder zijn arm. In Leeuwarden waren Henk (PA1HS) en oude bekende Dennis (PA4DEN) van het Coversity netwerk aanwezig en werd de ontvanger vlot geinstalleerd en kon tevens in inspectie aan het filtersysteem worden uitgevoerd.

De PI2NOS ontvanger in Leeuwarden is via Hamnet verbonden aan het systeem. Inmiddels is meer dan 90% van alle verbindingen voor onze bovenregionale repeaters op deze manier gekoppeld; bovenregionale dekking met een hoge Hamradio spirit!

Wij danken Henk en Dennis hartelijk voor hun hulp en last but not least: het opstelpunt in Leeuwarden is de tweede gedeelde opstelpositie van zowel PI2NON als ook PI2NOS….

5 thoughts on “PI2NOS ontvanger in Leeuwarden

 1. PD2MV/Mario schreef:

  Blij met deze ontwikkeling.
  Chapeau!

 2. Bas schreef:

  Goed bezig! En ook goed om te zien waar de donaties onder andere voor worden gebruikt!
  Ga zo door, en benieuwd naar hoeveel vroege vogels zich s morgens vroeg melden in de ronde tussen 5:”0 en 7:00

  73’ Bas PD1BC

 3. ebe schreef:

  de ontvanger in leeuwarden werkt 100 procent prima gedaan gr pc2ebe drachten

 4. Jan van den Broek schreef:

  Nu nog die PI3UTR repeater in IJsselstein weer laten zenden en dan zijn we weer helemaal tevreden!

 5. Cor Boelhouwers schreef:

  Mensen ,dankjewel voor jullie inzet !

Comments are closed.