Skylinq sponsor internetverbinding Goes

Afgelopen maart ontvingen de Hobbyscopers plotseling de notificatie “Goes hamnet uplink Down ! “; Onze provider voor data aldaar was, eerder dan voorzien, plots komen te vervallen. Door het vervallen van deze verbinding raakte de hamnet uplink verbinding in Zeeland plots geïsoleerd van de rest van Nederland. Dit trof tevens alle repeaters die in de toren van Goes zijn opgesteld. Na het nodige overleg kwam een tijdelijke oplossing tot stand en na wat aanpassing in het netwerk was Zeeland back online, althans, dat dachten we…

Als alternatief gebruikte Hobbyscoop de Hamnet link van Goes naar Zierikzee, en van daaruit vonden we aansluiting richting Rotterdam. De toegenomen data in deze radiolink bleek ervoor te zorgen dat de verbinding regelmatig uitviel; we hadden te kampen met een “memory leak” waardoor een point to point opstelpunt vaak dienst weigerde. Dit was reden voor Hobbyscoop om hard na te denken over een meer stabiele en permanente oplossing…

Hobbyscoper Joost raakte recent in contact met Harm van Skylinq.nl; Skylinq is een lokale internet service provider die zich specialiseert in het leveren van snel internet in het buitengebied van Zeeland. Harm was welwillend en na een constructief overleg en een uiteenzetting over hetgeen wij nodig hebben ontvingen we de positieve en enthausiaste response van Skylinq: “Plug maar in”.

Reden voor Joost en Martijn van de hobbyscoop regio Zuidwest (maar soms ook noordoost 🙂 om afgelopen zondag, eerste pinksterdag de benodigde netwerk kabel aan te leggen in de toren van Goes; Hiermee is een verbinding aangelegd tussen de routers van Skylinq en Hobbyscoop; as we speak wordt de laatste hand gelegd aan de herconfiguratie van de verbinding naar de Hamnet Gateway via een VPN tunnel (virtal private network) en allerhande firewall maatregelen. Hierdoor kan Hobbyscoop garanderen dat zowel haar eigen systemen als ook het Hamnet op een veilige manier kan verbinden naar de rest van de wereld.

In de tussentijd zijn de mannen ook druk geweest met de radiolink tussen de Cellnex toren Goes en de silo in Zierikzee; Een nieuwe point to point unit is in Goes geinstalleerd, sindsdien blijft deze belangrijke verbinding nu ook stabiel werken en kunnen we spreken van een goede back-up.

Hobbyscoop spreek haar hartelijke dank uit naar de firma Skylinq.nl en in het bijzonder naar Harm van den Dikkenberg. Dankzij deze verbinding kunnen we de diensten richting de radio amateurdienst met volle performance voortzetten!

Oproep!

Het zal sommige gebruikers niet ontgaan zijn dat onze dataverbinding op meerdere plekken niet langer actief is. De knop is helaas ook omgedraaid in Sittard en Lelystad waardoor PI2NOS op die lokaties momenteel niet beschikbaar is. Om deze reden is Hobbyscoop zoekende naar een betrouwbare en stabiele dataverbinding in beide steden. In Sittard hangt reeds een HAMNET schotel die kan worden aangewend, zichtverbinding naar onze mast is noodzakelijk.

Heb of ken je een mogelijkheid om (langdurig) stabiel data aan te bieden (de bandbreedte is niet groot), laat het ons dan weten! info@hobbyscoop.nl

4 thoughts on “Skylinq sponsor internetverbinding Goes

 1. Jan van den Broek schreef:

  Heel Interessant allemaal.
  Maar wanneer gaan die 2 bovenregionale repeaters PI2NOS en PI3UTR nu weer eens wat omhoog in vermogen zodat ze hier in Breda weer eens goed te ontvangen zijn?
  Want de signaalsterkte hier is niet al te best voor al een hele tijd.

  1. Hobbyscioo schreef:

   Door covid is het op dit moment ons überhaupt niet toegestaan om in de buis Mast in IJsselstein te werken. Wij willen al heel lang graag onze antenne feed vanaf de 20e verdieping naar 350 meter voltooien, we waren al een heel eind. Zodra dit mag Zullen we de werkzaamheden afronden en het antennesysteem op 350 meter opnieuw in gebruik nemen, tot die tijd is het kniesoren

 2. Jan van den Broek schreef:

  Dank voor de reactie.
  Wel, laten we maar hopen dat de werkzaamheden inderdaad maar binnen niet al te lange tijd afgerond kunnen worden.

 3. ODP schreef:

  Het vermogen van de PI2NOS is inderdaad erg laag. Op mijn QTH is het idd slecht te ontvangen. Dat was een paar jaar geleden anders, toen lukte het zelfs in de huiskamer prima!

Comments are closed.