Hobbyscoop verzorgt live beeld Grootste Kerstboom

Het zal sommigen niet ontgaan zijn dat Stichting Scoop Hobbyfonds (kortweg Hobbyscoop) binding heeft met de Stichting Kerstboom, die zorgt voor de bouw, onderhoud en het branden van ’s werelds grootste Kerstboom. Dit is niet zo gek, want beide organisaties hebben ‘iets’met de Gerbrandytoren in IJsselstein. In 2017 werd geholpen met de realisatie van de alternatieve kerstboom na blikseminslag en in 2018 werkten beide organisaties nauw samen om een geheel nieuwe verlichting te realiseren.

Hobbyscoop en Radioclub ’t Gooi bouwen de nieuwe verlichting

Het is een vreemde tijd waarin veel mensen in buitengewone isolatie leven. Stichting Kerstboom heeft haar maatschappelijke verantwoordelijkheid erg serieus genomen en alles op alles gezet om de grootste kerstboom dit jaar ook te laten branden, zelfs als dit financieel extra lastig is doordat velen door Covid-19 ook financieel zijn getroffen. Een openingsevenement mag helaas niet plaatsvinden en daarom heeft de stichting besloten om een virtueel ontstekingsevenement te organiseren in samenwerking met RTV Utrecht.

Bij Hobbyscoop kwam bestuurslid Peter (PA3PM) op het lumineuze idee om de kerstboom in beeld te brengen via een live videostream. We beschikken reeds over een tweetal camera’s die vanaf de Gerbrandytoren prachtige beelden geven van de mast en de wijde omgeving vanaf 220 meter hoogte. Hieraan hebben we nu twee camera’s toegevoegd die bij bewoners in de wijk Zenderpark op het dak zijn geplaatst. In een rotatie worden nu afwisselend beelden gestreamd van de Grootste Kerstboom, het live beeld van IJsselstein (en een deel van de lampjes) en een prachtige skycam waarop ook een stuk van de boom te zien is. Zo kan iedereen, ook op afstand, meegenieten van de Grootste Kerstboom.

De livestream

3 thoughts on “Hobbyscoop verzorgt live beeld Grootste Kerstboom

  1. Ik kreeg het verzoek van Carel PA3EHA om meer bekendheid te geven aan de de Grootste Kerstboom en de livestream. Uiteraard met alle plezier. Op mijn website http://www.dmrreview.com (inmiddels zo’n 23.000 views) heb ik jullie artikel geplaatst. (incl livestream) Heel veel succes met dit mooie project.

    1. Mischa schreef:

      Dankjewel Wilfred, We mogen Veel belangstelling genieten en dat is fijn. ook het NOS nieuws maakt vermelding van onze video stream in een nieuwsbericht over de kerstboom, dat levert heel veel kijkers op.

Comments are closed.