PI2NOS op Curacao weer actief

De recente ontwikkelingen omtrent PI2NOS hebben aanstekelijk gewerkt; Ook ons opstelpunt op het eiland Curacao is vandaag opnieuw in gebruik gesteld! Daarmee is PI2NOS weer met recht een intercontinentale repeater!

PJ2NOS, want zo is de lokale callsign om vergunningtechnische redenen, op Curacao zendt uit op 438.725MHz en gebruikt daar een shift van -7.6MHz. De repeater bestaat, net als alle andere opstelpunten, uit een MX800 base station van Spectra Engineering, voorzien van een extra interne controller die als slave-setup aan het PI2NOS systeem is gekoppeld. Hierdoor blijft de repeater lokaal werken, mocht de dataverbinding naar Nederland wegvallen.

De her-ingebruikname werd vandaag mogelijk door het uiteindelijke herstel van de dataverbinding naar de berg Cocori, waar de repeater gehuisvest is. Beheerder PJ2BR (Brett) heeft samen met collega zendamateur Victor een datalink in de mast geplaatst en hiermee was PJ2NOS opnieuw in de lucht.

Namens alle betrokkenen een heel hartelijk dank aan beide, we wensen iedereen opnieuw veel QSO plezier!

curacao5
Een blik op Seru Cocori, de heuvel die in Nederland opeens heel wat bekender is geworden

One thought on “PI2NOS op Curacao weer actief

  1. Erik Pd0okp schreef:

    Vraagje over Curacao: Ik vernam van Peter Pj2NX op Bonaire dat hij vroeger met 10 watt curacao kon werken, maar dat het nu met 75 watt nog maar net gaat. Zijn er veranderingen geweest aldaar die het bereik van deze omzetter beinvloeden?

Comments are closed.