Update PI6NOS: Multiple ontvanger setup

Rondom Hilversum worden momenteel enkele extra ontvangers geplaatst die onderdeel uitmaken van de onlangs vernieuwde repeater PI6NOS. Deze ontvangers zijn erg eenvoudig van opzet, dat is tegelijk ook de kracht ervan. Iedere ontvanger bestaat uit een Raspberry Pi3 en de bekende RTL 2832U SDR ontvanger (Metalen behuizing, TCXO versie). Voor minder dan vijf tientjes per ontvanger is daarmee voorzien in een extra input voor deze prachtige 23cm repeater.

De enige ‘echte’ traditionele RX is die van Hilversum. Tegelijk biedt deze ook de beste performance. De andere RXen zijn ‘bij’ ontvangers die ertoe bijdragen dat binnen het verzorgingsgebied van PI6NOS gemakkelijk gewerkt kan worden, ook met portofoons. De extra ontvanger worden in de komende dagen geactiveerd in Amstelveen, Amsterdam en Amersfoort. We denken ook nog na over een extra ontvanger in IJsselstein omdat de repeater in die omgeving ook goed te werken blijkt…

Voor de hele grote duidelijkheid: Vooralsnog is het zeker niet de bedoeling om het dekkingsgebied van PI6NOS verder uit te breiden.

PI6NOS live meebekijken en luisteren kan hier.

Ontvangers

WordPress Data Table

 

One thought on “Update PI6NOS: Multiple ontvanger setup

  1. ron schreef:

    Mooi werk!

    Zou aardig zijn dat ook pi6nos op de kaart weergave komt!

Comments are closed.