Nieuwe ontvangers in Breskens

Breskens1Het is een tijdje stil geweest omtrent de uitbreidingen van de netwerken voor PI2NOS en PI3UTR maar nu is er weer iets moois te melden! In het zuidwesten van Nederland is een combinatie van ontvangers geactiveerd in het Zeeuwse Breskens! De ontvangers zijn actief voor de Zeeuwse 2-meter repeater PI3GOE alsook de bovenregionale repeaters PI2NOS en PI3UTR.

De bouw van de ontvangers is een initiatief van één van de mannen uit het Hobbyscoop team, Martijn – PD2NLX. Martijn had al langere tijd de wens om ontvangers te activeren die enerzijds nabij de kust zijn opgesteld ten gunste van eventueel verkeer vanuit de United Kingdom maar tegelijk zorgt dit toegevoegde opstelpunt naar verwachting ook voor een verbeterde ontvangst vanuit Belgie zodat onze Zuiderburen met nog meer gemak gebruik kunnen maken van de systemen. Al eerder werd voor PI2NOS een ontvanger in Boom geactiveerd omdat de repeater in dat gebied uitstekend te ontvangen blijkt.

In het zuidwesten zijn de netwerken NOS, UTR en GOE nu klaar. Het is Hobbyscoop bekend dat er veel behoefte bestaat voor het afdekken van de laatste stukjes Nederland in Twente/de Achterhoek alsook in Limburg. De laatste tijd echter krabben de bouwers nogal eens achter hun oren wanneer weer eens blijkt dat de prachtige systemen nogal eens worden misbruikt. Enerzijds zijn regelmatig ongewenste zaken te horen door zowel intruders alsook door radiozendamateurs. Het lijkt er op dat een (weliswaar klein) aantal gebruikers weinig respect weet op te brengen voor anderen of zelfs langdurige claims leggen op de frequenties. Ook heeft Hobbyscoop, die (naar ons idee) iets prachtigs en niet eerder geëvenaard voor de radio amateurdienst heeft uitgerold, weinig behoefte om misdragingen van derden te faciliteren. Vooralsnog zijn de verdere uitbreidingen daarom opgeschort en overweegt Stichting Scoop Hobbyfonds om zelfs (delen van) het netwerk te deactiveren. Een beslissing hierover is nog niet genomen.

imageStichting Scoop Hobbyfonds spreekt de hoop uit dat haar systemen in toenemende maten worden gebruikt voor datgene waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk QSO’s op landelijk niveau met een hoge mate van technische inhoud en met nadruk op respectvolle communicatie.

Met de activatie van Breskens beschikt PI2NOS inmiddels over maar liefst 20 ontvangers, een kleine mijlpaal!. Een prachtige aanwinst waarvan wij goede verwachtingen hebben, Martijn – Hartelijk dank voor jouw mooie werk!

 

6 thoughts on “Nieuwe ontvangers in Breskens

 1. Dennis Ammerlaan PD4DAM schreef:

  Proficiat mannen!

  En jullie zorgen zijn terecht, laten we het respectvolle, leuke, interessante, technische, en breed georiënteerde karakter van de inhoud blijven benadrukken.

  Lolletjes moeten absoluut kunnen, maar mét het verdiende respect, en de juiste vergevingsgezindheid als het eens mis dreigde te gaan.

  Het team bestaat uit toppers van (technisch en letterlijk) hoog niveau!
  Velen op de achtergrond, maar ze verdienen allemaal een dikke pluim!

  Dennis Ammerlaan
  PD4DAM

 2. Arthur-PD1ZON schreef:

  In de eerste plaats hulde aan de medeamateurs die dit allemaal waarmaken.
  Wat qso’s betreft, ben je technisch minder in kunnen, houd je verbinding dan kort, wissel stationsgegevens en
  wx bv uit en houd het dan daarbij, dan heb je nog altijd even de lol van een verbinding met vaak een veraf gelegen
  plaats, dankzij het huidige systeem.

 3. Robert schreef:

  Mooie uitbreiding, proficiat, en hulde aan de bouwers.
  Robert
  Luisterstation Leeuwarden

 4. PD1ELZ schreef:

  Team Hobbyscoop,

  Gefeliciteerd met de uitbreiding door middel van de 20 ste ontvanger in bedrijf te stellen.
  Zoveel amateurs die aan PI2NOS iedere dag weer zoveel plezier beleven.

  Wat mij betreft ga zo door met die unieke systeem wat in geen één ander land aanwezig is.

  73 Eric,
  PD1ELZ

 5. mike schreef:

  I was on Vacation November and December 2015 and had the pleasure of finding your system. I did try to talk on the repeater when in Bruge but was only able to receive it. The new receiver i’m sure will help that area. I am now back in the USA and still check out your system on PC7X.net. I hope a couple of bad apples won’t ruin it for the rest.
  73
  Mike k4mtp

Comments are closed.