PI2NOS ontvanger op het DNAT

Het DNAT (Duits-Nederlandse Amateur Treffen) vindt elk jaar plaats in de laatste volle week van de maand augustus. Het evenement begint op donderdag de 25e augustus en eindigt op de zondagavond erop. Het DNAT bestaat o.a. uit amateurevenementen, bijeenkomsten van interessegroepen en gezellige, feestelijke bijeenkomsten. Het wordt gehouden in het bij Oldenzaal net over de grens liggende kuuroord Bad Bentheim. Eén van de hoogtepunten van het DNAT, dat dit jaar alweer voor de 48e keer plaatsvindt, is de radiovlooienmarkt op de zaterdag.

DNAT

Afgelopen zaterdag reisde trouwe PI2NOS gebruiker Simon, PA9TV, af naar Bad Bentheim om de omgeving alvast te verkennen en kwam tot de ontdekking dat PI2NOS daar via Hoogersmilde uitstekend te ontvangen is. Omgekeerd echter bleek het niet mogelijk om met eenvoudige middelen over de repeater te werken. De meest nabijgelegen ontvanger is in Coevorden gepositioneerd en dat is toch een slordige 50 kilometer verderop; te ver voor een portofoon.

Simon zocht contact met Marc – DK4DDS, die nabij de evenementen woont en regelde een net opstelpunt voor de ontvanger aldaar zodat het voor de Nederlandse zendamateurs in Duitsland gemakkelijk wordt om gebruik te maken van de Nationale repeater. We zijn zeer benieuwd wie de vanaf donderdag allemaal gaan horen.

Met hartelijke dank aan PA9TV en DK4DDS!