Ontvanger Coevorden QRT

pi1cvdVanavond bereikte ons het bericht dat onze PI3UTR en PI2NOS ontvanger in Coevorden QRT gaat. Hierover berichtte ons Auk, PD0ADC. De antenne in Coevorden is gepositioneerd in een prachtige 30 meter hoge antennemast die prima dekking bood in de wijde omgeving. De ontvanger moet verdwijnen doordat terugkerende problemen over de mast met de lokale overheid uiteindelijk hebben geleid tot een definitieve afwijzing van de toestemming voor de aanwezigheid ervan. Auk zal de mast met alle antennes moeten verwijderen.

Het verdwijnen van de “site Coevorden” betekent niet alleen het verdwijnen van de NOS en UTR ontvangers uit zuidoost Drenthe maar ook de DMR repeater PI1CVD moet het veld ruimen. Gelukkig gaat Auk niet bij de pakken neerzitten maar wordt gezocht naar een alternatieve lokatie. Via Hobbyscoop willen we daarom graag de oproep doen: Heb of weet je een uitstekende opstelplaats voor PI3UTR, PI2NOS en PI1CVD? Neem dan contact met ons op! Voor een beschikbare site gelden de volgende voorwaarden:

 • Mogelijk voor het plaatsen van 1 of 2 antennes
 • Aanwezigheid van een stroomvoorziening
 • Aanwezigheid van IP connectiviteit
 • Bij voorkeur een antennehoogte van 50+ meter

Wij bedanken Auk – PD0ADC voor de immer prettige samenwerking tot dusverre en gaan er vanuit dat we deze spoedig kunnen voortzetten!

3 thoughts on “Ontvanger Coevorden QRT

 1. Jan schreef:

  Misschien kan de antennebij de stadsrepeater van Emmen geplaatst worden?

  1. SWL- ROLF schreef:

   Ja dat is de beste optie om de antenne bij de stadsrepeater van Emmen te zetten.
   Neem even contact met Berend Kuiper, PD1BK, als goed is? dan is hij nog de beheerde van de stadsrepeater van Emmen?

   73’s van SWL Rolf JO32LQ

Comments are closed.