Agentschap Telecom treedt opnieuw op tegen intruders

Agentschap_TelecomMet regelmaat ontvangt de Stichting Scoop Hobbyfonds meldingen van het Agentschap Telecom als opgetreden wordt tegen verstoorders van de aan de stichting vergunde frequentieruimte. Niet iedere melding wordt gepubliceerd op deze website maar in dit geval ontvingen we melding van zelfs twee optredens.

De eerste melding betreft een verstoring op PI2NOS door een niet geregistreerd frequentiegebruiker, ook wel intruder genoemd. De intruder zond uit vanuit Duiven en deed dit vooral in de latere avonduren. Tegen deze verstoorder is door het Agentschap Telecom strafrechtelijk opgetreden. De tweede melding betreft het doelmatig verstoren van het radioverkeer op PI2NOS door een persoon die in het bezit was van een registratie, een radiozendamateur dus. De verstoring vond plaats vanuit de regio Rotterdam/den Haag en ook tegen dit misbruik is strafrechtelijk opgetreden.

Hieruit blijkt dat het Agentschap Telecom onverminderd actief is ter bescherming van de frequentieruimte die radiozendamateurs ter beschikking staat door het optreden tegen dit soort verstoringen. De aanpak is het gevolg van klachten die zijn ingediend via het digitale loket “storing melden” op de website van het Agentschap. Wij bedanken de radiozendamateurs die deze moeite hebben genomen voor hun meldingen en tevens verzoeken wij aan iedereen die een gegronde reden heeft hiertoe om dit ook te blijven doen.

monitoringWil je weten wanneer een klacht gegrond is? Dit kan je hier lezen. Zorg er in zo’n geval voor dat de klacht nauwkeurig beschreven is en zoveel mogelijk details bevat over de veroorzaker. Indien de identiteit bekend is, vermeld deze dan evenals datum, tijdstip, duur, lokatie van de verstorende uitzender etc. Dit stelt het Agentschap in de gelegenheid om doelmatig te werk te gaan en de verstrekte gegevens eventueel te vergelijken met eigen waarnemingen of historie.

 

19 thoughts on “Agentschap Telecom treedt opnieuw op tegen intruders

 1. Charles Smit schreef:

  Als roepie roepie er uit is kom ik wel terug op PI2NOS , de PD0RS, ik had PI2NOS uit de lijst gehaald om dat er teveel storing was. MvG Richard PD0RS

  1. PA1OKZ schreef:

   die horen we gelukkig nauwelijk meer. Met reden 😉

 2. Dennis AMmerlaan PD4DAM schreef:

  Gezond nieuwsbericht. Goed dat er handhaving is.

 3. Rick schreef:

  Goed nieuws!

  Laat dit eveneens een waarschuwing zijn voor mogelijk toekomstige raddraaiers. ‘U wordt in de gaten gehouden’. 😉

 4. Flip dukatie schreef:

  Goeie zaak oppakken die handel wordt tijd dat ze hier in het noorden van friesland die aso achtingen van de lpd band afhalen met name op 434.500 en in de 146 mhz.
  Binnenkort contact agentschap

  Een luisteraar

 5. EtherPolitie schreef:

  +1 flip ducati! Wij moeten 35 ballen dokken voor het uitoefenen van onze hobby en deze heren denken dat alles zomaar kan. Optreden agentschap !!

 6. PD0LK schreef:

  Goede zaak ook het misbruik van call”s moet aangepakt worden. Hier in de hoekse waard zit iemand die dat al jaren doet is al om bekende amateur.

 7. Rick schreef:

  Hoe zit dat met lieden die moedwillig de boel verstoren? Die kun je niet melden als intruder maar wellicht wel op basis van ethiek?

  Zonder namen te noemen; een amateur welke gisterenavond na de Daily Minutes de zaak op ‘scherp’ zette?
  Dit persoon is al enige dagen bezig om moedwillig de zaak op de spits te drijven. Dit is een schande voor ons zendamateurs. Het zou passend zijn om deze man een waarschuwing aan te zeggen.

  1. PA1OKZ schreef:

   Vandaag is met deze persoon contact geweest, hopelijk komt dit niet meer voor. Zo wel dan hanteren we de spelregels zoals je in onze Wiki kan lezen.

 8. Anne schreef:

  Goeie aktie

  Gr. Anne PB1A

 9. Hobbyscoop schreef:

  Helaas zijn hier enkele reacties off-topic en polariserend verschenen. Deze hebben we verwijderd. Zie de disclaimer waarom we dit gedaan hebben…

  1. Herman (Gent, Belgie) schreef:

   Mijn laatste reactie is wel verwijderd maar ik ben dan wel netjes en heel beleefd gebleven. Indien jullie stellen dan mijn posting niet volgens de regels is of in strijd is met wat dan ook ?

   Dan verwijder je dat maar en dat is dan wel jammer dat iemand zijn mening dan niet mag uit op een wel heel erg nette en zeer vriendelijk manier. Ik lees hier veel ergere zaken dan wat ik schreef.

   Herman

  2. Hobbyscoop schreef:

   Beste Herman,

   Jouw post was een reactie op een bericht van iemand die zéér off-topic schreef en bovendien polariserend. Zijn bericht is verwijderd en daarmee ook het bericht van jou doordat deze “er onder” hangt. Het is niet zinvol om een reactie te laten staan op deze post, dat is dan voor de lezer niet te begrijpen.

   73

   Stichting Scoop Hobbyfonds.

 10. Evert van Walsum BSc schreef:

  Beste Herman ,
  Als je een nette posting neerzet, dat heb ik ook meegemaakt zijn er altijd figuren die daar moeite mee hebben
  omdat ze dat zelf willen uiten ,en dat eigenlijk niet kunnen , jammer en onoverkomelijk.
  gewoon doorgaan en je niet afvragen waarom mensen je posting weghalen, of herhalen .
  de mensen die dat doen laten zich op hun slechts zien, en een goedkoop smoesje omdat het niet netjes was is onzin zeker bij jou.Ook ik heb allerlei smoezen en beschuldigingen meegemaakt met reakties van mensen waar je het qua intelligentie niet van verwacht, overigens nu roep ik ,,mislukt,,!!.
  Herman recht zo die gaat , en je weet het , laat gaan wees positivo en laat de mensen de mensen ze propageren zichzelf automatisch .
  groeten EEF

  1. Hobbyscoop schreef:

   Hier worden uitsluitend berichten verwijderd die niet terzake doen mbt het onderwerp, immers, dit vervuilt de berichtgeving.

   Omdat de off-topic reacties blijven voortduren gaan de reacties hierbij op slot. Voor Evert van Walsum BSc: zoals je ziet laten we jouw bericht hier als voorbeeld staan.

   73,

   Stichting Scoop Hobbyfonds.

Comments are closed.