Einde Daily Minutes op PI2NOS

Onlangs is John, PA0ETE in contact getreden met Stichting Scoop Hobbyfonds waarbij hij kenbaar heeft gemaakt de dagelijkse uitzendingen van de Daily Minutes te willen beeindigen. De primaire redenen hiertoe zijn een toenemend gebrek aan tijd en de beperkingen die het uitzenden via een amateur radiofrequentie met zich meebrengt. John heeft daarom besloten om zijn uitzendingen via Internet voort te zetten om hiermee een bredere onderwerpen basis te kunnen adresseren. De laatste uitzending zal plaatsvinden op 30 september 2018.

PA0ETE over het beeindigen van de Daily Minutes:

Op zijn website schrijft John hierover onder meer: Het besluit heeft heel beslist niet te maken met de soms wat chaotische situatie op PI2NOS. Ik heb in het verleden al laten zien dat ik me daardoor niet laat wegjagen. Bovendien is de relatie met de Stichting Scoop ook gewoon goed. Ik loop er echter al langer tegenop dat ik een aantal dingen op een amateurfrequentie niet kan die voor mij wel belangrijk zijn, met name met betrekking tot niet-amateuronderwerpen en een paar andere zaken.

Tegelijk was het ook een unieke gelegenheid om via een zich steeds uitbreidend repeatersysteem als PI2NOS deze uitzendingen uiteindelijk landelijk te kunnen doen, en ik vind het zeker erg leuk om te doen, nog steeds. En ik heb er daarnaast ook heel veel van geleerd. Ik ben de Stichting Scoop daarom dank verschuldigd dat ze dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. De beslissing hierover was één van de moeilijkste die ik heb moeten nemen. Wat een belangrijke rol speelde bij het nu op dit moment stoppen via de repeater, is dat het me met een drukker wordende planning steeds meer moeite kost om de ochtenduitzendingen nog te doen.

Er zijn een aantal dingen die via internet wel kunnen: rechtenvrije muziek, veel meer satire (wokka wokka en meer) en ik wil regelmatig video-onderwerpen gaan brengen in de Daily Minutes, met daarin bijvoorbeeld zelfbouw en bijvoorbeeld informatie over amateurapparatuur. 

Het hele artikel lees je hier

PA00NEWS

Behalve de Daily Minutes zendt John ook wekelijks PA00NEWS uit op PI3UTR. In overleg is besloten om deze uitzending op vrijdagavond voort te zetten om 22.30. In PA00NEWS wordt behalve een weekoverzicht ook uitgebreid aandacht gegeven aan buitenlandse Hamradio uitzendingen.

De Daily Minutes zullen iedere avond om 19 uur verschijnen via het PA0ETE Youtube kanaal, weliswaar in een nieuwe vorm. Inmelden blijft ook mogelijk via het Daily Minutes chatkanaal die te bereiken is via IRC of the Hobbyscoop Mattermost Hamnet Chat en via Echolink op PI3XDV-R

Namens Hobbyscoop

Met het verdwijnen van de Daily Minutes via de amateur radiofrequentie (PI2NOS) verdwijnt een unieke service die specifiek gericht is op de radio amateurdienst. Weliswaar waren er wel eens kritieken op de inhoud van de uitzendingen maar bovenal is de prestatie om dagelijks een uitzending te verzorgen heel bijzonder. Namens Stichting Scoop Hobbyfonds en heel veel radiozendamateurs en even zoveel luisteraars willen wij John heel hartelijk danken voor zijn inzet en prestatie.

Tegelijkertijd is de stichting beschikbaar voor nieuwe initiatieven die tot een reguliere informatieservice voor radiozendamateurs kan leiden; in zo’n geval kunnen initiatiefnemers zich wenden tot de stichting via het contactmenu…

Meer informatie

Email PA0ETE: x@xdv.me
Daily Minutes op YouTube: http://www.youtube.com/pa0ete
PA00NEWS Podcast: http://shorties.be/pa00news/feed/
Mattermost chat: https://www.hobbyscoop.nl/status/ham-mattermost-server/

 

21 thoughts on “Einde Daily Minutes op PI2NOS

 1. H.Rientjes schreef:

  ik wil John bedanken voor zijn inzet en voor de wetenswaardigheden die hij bracht

 2. Henk PA3FLE schreef:

  Ik luister regelmatig naar de lange uitzending op vrijdagavond half 11 op PI3UTR. Gisteravond ook nog geluisterd. Ik ben blij dat die uitzending in ieder geval nog wél blijft bestaan.
  Ga zo door John!..73`s

 3. PA5VEN schreef:

  Goede beslissing John. Door tijdgebrek kwam je vaak in de knoei en dat kwam de uitzending(en) niet ten goede. Je kan je nu focussen zonder tijdsdruk! Bedankt voor je inzet de afgelopen jaren, ik reed er altijd mee naar huis!

  Gr. Sven

 4. Wim schreef:

  John bedankt voor al die jaren veel suc6 met de rest
  Wim PD2CDF

 5. Hubert schreef:

  Beste John.
  Bedankt voor alles wat je voor ons alle heb gedaan.
  Groetjes van PD1HBW/Hubert en Renate

 6. Wim PD1PWR. nog even en dan PE1PWR. schreef:

  John bedankt voor je uitzendingen. Ik blijf je volgen op de andere mediums.

 7. Ewoud Klop schreef:

  Bedankt John voor het vele werk wat je er aan had, en er zat altijd wel iets tussen wat interessant was. Het voordeel is dat ik nu niet meer aan tijd gebonden ben om je uitzending te beluisteren. Bewonderenswaardig dat je hier toch altijd weer tijd voor vrij kon maken om dit in elkaar te zetten.

 8. Johan schreef:

  John. Zou je tevens Zello in overweging willen nemen. Je hebt ook daar alle creatieve ruimte. En tevens kunnen alle geintresseerden mee over.

 9. Natte krant schreef:

  Jammer John,
  Nu moeten we verplicht naar Zure Haring uit Den Haag en Rotte Mispels uit Dordt e.o. luisteren.

 10. W.Pleijsier schreef:

  Jammer

 11. frans dijkstra schreef:

  John dank voor alle energie die je erin hebt gestopt, ondanks de kritiek was is een trouwe luisteraar en SSTV decoder.

 12. Ben PA2OLD schreef:

  Beste John, hartelijk dank voor de vele, vele uitzendingen en de interessante onderwerpen die de afgelopen jaren voorbij kwamen. Als ik kan blijf ik de vrijdagavond uitzending volgen en natuurlijk de Extra Bits!
  Zeven uur ’s avonds was een belangrijk begin van de avond, ik werd beneden zelfs gewaarschuwd zo tegen zevenen van, moet je niet naar boven voor de Daily Minutes, waarna ik meestal naar boven ging om te luisteren.
  Echt jammer dat dit nu voorbij is, maar ik begrijp jouw besluit wel.
  Succes met je volgende project!

 13. Ernest van Putten schreef:

  Beste John,
  Ik heb altijd zeer genoten van je dagelijkse ‘daily minutes’ en bedank je voor al je tijd en inspanningen die je daarvoor hebt gedaan. Ook ik pik je wel weer op via de sociale media.

  73 Ernest PA3DLP

 14. Viktor de Vries schreef:

  Zonde, ik luisterde er graag naar.

 15. PD0V (Giel) schreef:

  John:
  kattenmens, slaapkop, vakman, verstrooide professor, journalist, schrijver, grappig, objectief, late eter, pechvogel, rammagazine, echolink, magnetron, koffie, geheelonthouder, oprecht, geen azijnpisser (hi), en bovenal een hele bijzondere amateur.

  All the best and ’73 from peedeezerovictory

 16. Ruud PA2MUL schreef:

  Beste John,
  Een vast punt waren de Daily minutes. Eigenlijk onlosmakelijk van de NOS repeaters.
  Respect voor je dicipline om iedere dag met een uitzending te komen.
  Dat je een andere weg in gaat, was te verwachten en is begrijpelijk.
  Zeer bedankt voor al je werk en veel succes met je nieuwe avontuur. Ik zal het zeker weer volgen en vast ook weer van leren en genieten.

 17. Patrick schreef:

  Bedankt voor de inzet John, ik heb vaak onderweg genoten van je uitzendingen. Veel respect voor de vele uren vrije tijd die hierin zijn gaan zitten. 73 de PA3SKY.

 18. Ted PD5TA uit Aaslmeer schreef:

  John, hartelijk bedankt voor je vele interessante daily news. Het was voor mij een moment van de dag om naar uit te kijken. Je hebt het met veel klasse en kwaliteit gebracht want goed voorlezen en samenstellen is een kunst.
  73 van PD5TA.

 19. Nanno Pd1nk schreef:

  Ik respecteer de mening van John om het anders te gaan doen maar toch gaat hier een stukje meerwaarde verloren op de Nos, en dat is naar mijn inziens heel jammer.
  Maar ik blijf de uitzendingen natuurlijk wel volgen op de site van John en wens hem dan ook veel succes toe met de nieuwe inslag die hij gaat maken.
  Het is bijzonder dat een mens zoveel energie steekt in een dergelijke item zonder er ook maar iets voor terug te vragen en dat alleen de waardering van anderen voldoende blijkt te zijn.

  Oh en natuurlijk ”Bedankt John”.

  Tot zover, en uitziende naar wat nog gaat komen.

  73 Nanno.

 20. Michiel Meerman schreef:

  John, bedankt voor de vele uitzendingen, zoals je weet was/ben ik een regelmatige luisteraar, vaak op de fiets van werk naar huis via de iPhone/echolink. Ik zal het missen maar begrijp je redenen wel.
  Tot werkens!
  73 de PA3BHF – M0MPM

 21. Ernst schreef:

  John, bedankt voor de uitzending, en microfoon retour!! 73 Ernst PA1EJO

Comments are closed.