Ter nagedachtenis aan Hans Bruin – EMT

Deze week bereikte ons het zeer verdrietige bericht dat Hans Bruin, ook bekend als EMT, is overleden. Hans was, ondanks dat hij zelf nooit geregistreerd radiozendamateur is geworden, geliefd bij vele zendamateurs en andere radio enthausiastelingen. Met dit berichtje willen we stilstaan bij de bijzondere man die Hans voor iedereen was en is…

Als je wel eens iets met Amateur televisie hebt gedaan dan is er een grote kans dat je wel eens in aanraking bent geweest met de prachtige producten die Hans ontwierp. Erg bekend zijn zijn analoge basisbandmodulator en ook verschillende bandconvertors en voorversterkers werden benoemd tot de beste performers. In de periode van 1997 tot 2003 was Hans een vaste redacteur in het Amateur Televisie magazine “Repeater” die tot op de dag van vandaag veel gelezen is. Daarnaast was Hans voor een groot deel het technische brein achter de Amateur Televisie Repeater PI6ALK.

De directe link met Hobbyscoop stamt eigenlijk pas van de afgelopen jaren, sinds PI6ATV – de ATV repeater van IJsselstein – onder het beheer is gekomen van Hobbyscoop. Hans had echter al véél langer een grote inbreng in ’s lands hoogste TV omzetter en het ATV team kent hem dan ook al tientallen jaren. Op de foto zien we Hans tijdens de installatie van een door hem ontworpen antennesysteem waarmee in IJsselstein ontvangst mogelijk werd van PI6ALK. In de afgelopen periode toen Hans nog in goede gezondheid verkeerde heeft hij erg veel tijd besteed aan het ontwerp en de realisatie van de nieuwe antennes voor PI6ATV voor 23, 13, 6, 3 en 1.2cm. Deze nieuwe antennes staan inmiddels in de cabine van de Gerbrandytoren te wachten op goed weer zodat we de televisierepeater eindelijk weer opnieuw in gebruik kunnen nemen. Naast zijn ATV bijdrages was Hans tevens de facilitator van de opstelplaats voor PI2NOS en PI3UTR in Noord-Schwarwoude, in de mast van PI6ALK.

Met Hans verliezen we een prachtig mens. Bij Hans vond je altijd een vriendelijk en geinteresseerd oor. Zijn bijdrages zijn altijd van hoge kwaliteit en ook was Hans te allen tijde een belangrijke hulp bij het oplossen van technische vraagstukken, het geven van mooie presentaties en vooral een fantastische gesprekspartner. Vorig jaar is geconstateerd dat Hans erg ziek was en enige tijd geleden bleek dat hij niet meer zou herstellen.

Namens de Stichting Scoop Hobbyfonds en jouw grote kring hobbyvrienden willen we je héél hartelijk danken Hans. Eén van jouw laatste grote technische bijdrages hopen wij spoedig in gebruik te kunnen nemen. Namens de TV crew beschouwen wij dit als een kroon op jouw prachtige werk.

De crematie van Hans heeft in besloten kring plaatsgevonden. Wij wensen Hans’ vrouw Lilian en zijn kinderen Gregor en Dmitri veel kracht toe met dit grote verlies.

2 thoughts on “Ter nagedachtenis aan Hans Bruin – EMT

 1. Ruud.PA2MUL schreef:

  Een prachtig “gedenkwoord”. Ik kende hem niet, NU wel een beetje. Dit verhaal over Hans kenmerkt de “goede NOS sfeer”.

 2. EEF schreef:

  Beste Hans EMT , ter nagedachtenis kan ik iedereen zeggen dat je een groot mens geweest bent , met een ongelooflijke kennis had op verscheidene gebieden.
  Ik hoop dat je familie de rust vind om je te gedenken , en dat jij in onze geheugens gegriefd staat, bij mij in ieder geval wel, en dat blijft zo .
  Jammer dat je nog niet eventjes je projecten hebt kunnen afmaken , wat je zo graag deed.
  wij hebben een ongelooflijk respect voor mensen zoals jij , altijd hebben wij al gezegd ,,het is de man achter een registratie of niet,,en niet de registratie die van waarde is .Jij hebt altijd gemeend geen zendamateur te worden ofschoon dat voor de kenners absoluut niet nodig is geweest.
  Jij bent een toonbeeld van verdraagzaamheid ,kennis en hulp geweest voor een heleboel amateurs………….in den lande.
  Je bent het voorbeeld geweest van een slimme denker die heel goed in staat was bepaalde projecten op zijn meritis te beschouwen, en uit te voeren.
  wij zullen je missen Hans .EEF

Comments are closed.