Een dankjewel aan Alticom B.V.

De faciliterende activiteiten van Stichting Scoop Hobbyfonds zijn voor een belangrijk deel mogelijk dankzij personen en bedrijven die het educatieve doel van de radio amateurdienst ondersteunen. Hobbyscoop, zoals de stichting doorgaans genoemd wordt, onderhoudt al een geruime tijd een uitstekende relatie met één van haar belangrijkste sponsors, Alticom B.V. Op vrijdag 19 mei troffen Peter Meijboom (PA3PM) en Mischa van Santen (PA1OKZ) van het Hobbyscoop bestuur met Dhr. Ed Boerema, C.E.O. van Alticom.

Het doel van de bespreking was het overbrengen van een dankjewel namens de gehele amateurdienst en de stichting voor de prachtige faciliteiten die op verschillende plekken in Nederland bestaan in verschillende torens van Alticom, waarvan zo’n 14.000 geregistreerden dagelijks gebruik kunnen maken voor het doen van radio onderzoek. In het regio kantoor van Alticom op de zestiende verdieping van de Gerbrandytoren werden de stichtingsactiviteiten door Hobbyscoop uiteengezet en blijkt dat de samenwerking van beide kanten als positief en solide worden beschouwd. Al jaren geleden werd een raamovereenkomst gesloten tussen beide partijen die als basis dient voor de hoge opstelplaatsen waar de radio amateurdienst van profiteert. Deze overeenkomst bood tevens de mogelijkheid voor de omvangrijke verhuizing vanuit de reportagecabine op 220m naar de 20e verdieping in de Gerbrandytoren waarover uitvoerig te lezen is op hobbyscoop.nl.

“Alticom is een groeiend en bloeiend bedrijf dat inmiddels alweer tien jaar bestaat”  vertelt Ed Boerema aan Hobbyscoop. “Toen we begonnen bestond het bedrijf uit vijf personen en beheerden we 24 telecommunicatie torens van waaruit het belangrijkste deel van de radio- en televisiezenders uitzend. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 18 medewerkers. Het belangrijkste deel van onze inkomsten komt uit de broadcast en teleommunicatie industrie maar sinds 2009 zijn hier onze datacenter activiteiten aan toegevoegd. Deze groeiende activiteit ontvangt veel belangstelling omdat Alticom in staat is om efficient energiegebruik (PUE) te bieden die hoort tot de beste in Europa dankzij onder meer directe free air koeling. 

Met het presenteren van de activiteiten van de Stichting Scoop Hobbyfonds is door voorzitter Mischa van Santen tevens een schaalmodel uitgereikt van de beroemde Gerbrandytoren van omstreeks een halve meter hoog die vervaardigd is uit messing door een mede-zendamateur. Beide partijen hebben hun vertrouwen uitgesproken in de samenwerking wat veel vertrouwen geeft in waarborging van de activiteiten voor de Toekomst; Hartelijk dank Alticom!

Alticom website: www.alticom.nl

 

4 thoughts on “Een dankjewel aan Alticom B.V.

 1. Gerard schreef:

  Geweldig

 2. wilfred Assink schreef:

  Heel mooi.

 3. PD0V (Giel) schreef:

  heeeele dikke pluim voor de ploeg van Mischa en Alticom b.v. en voor de maker van dat prachtige schaalmodel.

 4. Viktor de Vries schreef:

  Hulde Alticom en bedankt voor de geweldige samenwerking over geheel Nederland.

  Viktor, de PE1GCB.

Comments are closed.