PI1AMS op volle sterkte

Nadat op 31 mei 2017 de vergunning is ontvangen, voor drie frequenties voor de digitale Hobbyscoop repeaters PI1AMS in Amsterdam, is hard gewerkt om de repeaters weer in de lucht te krijgen. De DMR repeater was natuurlijk in november 2016 weer in de lucht en op 24 juni 2017 is ook de System Fusion PI1AMS samen met PI1NOS aangezet op een tijdelijke antenne. Als laatste is gewerkt aan de D-star repeater en die is sinds vandaag weer in de lucht en gekoppeld aan de gateway.

Het streven was om alle drie de repeaters op de Procom CXL 70-3L in te koppelen en dat is gelukt. Via een donateur kwamen we in het bezit van meerdere Sinclair I3210a Rf Microwave Uhf Isolator Circulators. Hiermee is in samenwerking met een Procom PHY 450-3 een 3-Channel Hybrid Combiner samengesteld. In de uitstekend geoutilleerde meetkamer van PI4RCG zijn de Sinclair Isolator Circulator door Paul PE1RJV op frequentie afgeregeld. Vervolgens is de Hybride combiner geassembleerd en op 14 juni in gebruik genomen. De Hybride combiner realiseert ruim -90dB isolatie tussen de verschillende TX poorten en een doorlaatdemping van 6dB. Hiermee is de TX zijde van PI1AMS geregeld.

Voor de RX kant wordt gebruik gemaakt van een KATREIN Reciever Multicoupler de K 60-17-31 met preamp. Deze multicoupler heeft 8 uitgangen voor de ontvangers. Hierop zijn de ontvangers van PI1NOS, het meetnet Baretta, de DMR, D-star en C4FM repeaters aangesloten.

De scheiding van de TX en de RX wordt vervolgens geregeld door een Airtech Duplexer.

Met deze aanpassingen is Hobbyscoop Amsterdam West site en PI1AMS weer op sterkte en faciliteert de DMR, D-star en C4FM behoefte in en rond Amsterdam. Veel dank aan de donateur voor het beschikbaar stellen van de componenten.

WordPress Data Table
WordPress Data Table
WordPress Data Table
WordPress Data Table

One thought on “PI1AMS op volle sterkte

  1. wilfred Assink schreef:

    Weer een stap, top.

Comments are closed.