Donateursbericht

In de afgelopen periode heeft Stichting Scoop Hobbyfonds weer een flink aantal innovatieve systemen in de lucht gebracht voor de Nederlandse radiozendamateur. De meest recente ontwikkeling zijn bijvoorbeeld de uitrol van PI2NOS in zuidoost Nederland met een zendontvanger in Maastricht en een extra ontvanger in Sittard. Daarnaast werd recent ook een nieuwe ontvangstlocatie ontsloten in Rotterdam wat voor een veel betere dekking zorgt in het westen van de randstad.

Verder is er ook heel veel gebeurd op digitaal gebied. In April werd de vierde DMR repeater van Hobbyscoop geactiveerd als PI1NYM in Nijmegen. Héél recent werd opnieuw een mooie toevoeging gedaan met de activering van maar liefst twee System Fusion repeaters, namelijk PI1NOS in Hilversum en PI1AMS in Amsterdam. Ook op Hamnet gebeurt van alles; linkjes, access points, en zowaar een Hamnet chatbox met de Hobbyscoop Mattermost server, waar naar hartelust over de hobby wordt gesproken…

Hobbyscoop beheert ondertussen bijna twintig systemen op maar liefst 28 lokaties die allemaal in dienst staan van de Nederlandse radiozendamateur. U zal misschien begrijpen dat al deze techniek niet vanzelf tot stand komt. Om te beginnen is hiervoor de inzet nodig van een inmiddels aanzienlijke groep radiozendamateurs die aan de stichting verbonden zijn en eindeloos veel inzet tonen om alles werkend te houden en mooie nieuwe dingen te doen. Daar zijn we met z’n allen best trots op, zonder al deze techniek was het een héél stuk stiller op de amateurbanden.

Nieuwbouw, onderhoud en de vaste lasten kosten een flinke dosis geld. Stichting Scoop Hobbyfonds kan voornamelijk bestaan dankzij enkele sponsors en vooral ook dankzij een rijke schare donateurs. Hiervoor zijn wij iedereen die zijn steentje bijdraagt, klein of groot, zeer dankbaar. De stichting is doorgaans bescheiden in haar oproepen om donaties, het principe “vind je het leuk, doneer dan” staat bij ons voorop. Ondanks de vele technische nieuwe mogelijkheden die recent weer zijn toegevoegd is de afgelopen periode het aantal donaties zeer klein geweest.

Om onze systemen op een gezonde manier verder te kunnen beheren geven we onze trouwe donateurs (en hopelijk een aantal nieuwe) daarom dit kleine geheugensteuntje. We herhalen daarom nog een keer ons motto: Vind je het leuk wat de stichting doet, steun ons dan!

Als je graag wil weten wat we zoal met donaties doen, kijk dan hier! We garanderen je, iedere cent komt ten goede aan de mooie dingen die we zoal gedaan hebben en hopelijk nog mogen toevoegen in de toekomst.

Namens de stichting en haar medewerkers: Heel hartelijk dank!

 

 

of per bank: IBAN nummer NL24 INGB 0007 2927 27 t.n.v. Stichting Scoop Hobbyfonds

Vergeet niet uw volledige voornaam, uw callsign en uw e-mail te vermelden!