Repeaterkaart uitgebreid met PI3GOE

pi3goeOpnieuw is een uitbreiding gedaan in de PC7X live kaartweergave die inmiddels algemeen bekend is. Al eerder waren PI3UTR, PI2NOS, PI6TEN en PI2NON te kiezen in de weergave, nu is ook PI3GOE hieraan toegevoegd…

De toevoeging van PI3GOE is niet geheel onverwacht; het team van PI3GOE maakt al langere tijd deel uit van de “Hobbyscoop crew”. In Goes draaien de systemen van PI3GOE, PI3UTR en PI2NOS zelfs voor een deel binnen dezelfde hardware en infrastructuur. De toegepaste software voor de PI3GOE logica is daarbij eveneens de bekende Svxlink repeater controller suite.

De prachtige functionaliteit die de kaartweergave van PC7X en staafweergave van PE1CHL bieden hebben leiden helaas ook tot een contra-effect: het nodigt uit tot testen door “even” de microfoon te hanteren en een (of meerdere repeterende) draaggolven uit te zenden om zo het bereik van de eigen setup vast te stellen. Dit gaat soms zó ver dat dit dwars door QSO’s heen gaat. Op dit moment beraadt het team zich daarom over maatregelen waarbij het niet uit te sluiten is dat de open structuur van de kaarten plaats zal moeten maken voor een registratieprocedure om een einde te maken aan de anonimiteit van het gebruik ervan, met de voorhanden zijnde techniek wordt het dan gemakkelijk inzichtelijk wie de veroorzaker is van dit ronduit vervelende gedrag. Dit heeft natuurlijk niet de voorkeur van Hobbyscoop, echter, de repeaters zijn primair bedoeld voor vlekkeloze communicatie.

Wie de schoen past trekke hem aan: het zou zonde zijn wanneer de live presentaties van de repeaters aan banden komt te liggen. gebruik de live weergaves dus zoals deze bedoeld zijn en niet om te testen…

Tenslotte kunnen we nog melden dat de publieke weergave van het multilateratie project inmiddels zijn beeindigd.

2 thoughts on “Repeaterkaart uitgebreid met PI3GOE

 1. PE1AR (ook te zien op APRS) schreef:

  Wederom goed bezig, alleen jammer dat ik vaak die lastige man hoor op NOS met zijn gelach en geboer. Verder ziet er alles tip en top uit en een dikke 10 verdiend.

  Dat de multielaturatie uit staat vindt ik wel jammer, had hem zelfs in de auto aan om zo ook een beetje live te kunnen uitvogelen wat het doet en eventueel die lastige niet vergunning dragende amateurs te peilen.

  Ik heb alleen maar goed woord voor het team NOS en ze verdienen zeker een donatie van me.

  Ga zo door en hopelijk kan ik blijven kijken en luisteren.

 2. Arthur-PD1ZON schreef:

  In ieder geval een loffelijk streven om wat aan die vervelende intruders te doen.

Comments are closed.