Dankwoord van Louise, PA0LWZ

pa0lwzNaar aanleiding van de oproep via deze website omtrent de verjaardag van Louise, PA0LWZ, ontving Hobbyscoop het volgende bericht van haar via Johan, PD1MLB, die zorgdraagt voor de radiofaciliteiten die haar QSO’s mogelijk maken:

Op 19 februari  2016 bereikte OM PA0LWZ, beter bekend als Louise Wiegmans, de respectabele leeftijd van 91 jaar. Louise is hiermee één van de radiozendamateurs in Nederland met de hoogste leeftijd en is al ca. 60 jaar gelicentieerd! Via Hobbyscoop.nl werd een oproep gedaan om Louise een blijk van waardering te geven op haar verjaardag die afgelopen vrijdag, 19 februari plaatsvond; Louise werd in de afgelopen periode een bekende en graag gehoorde “verschijning” dankzij het regelmatig QRV zijn op PI2NOS, waar ze regelmatig menig QSO maakt die veel zend- en luisteramateurs weten te boeien.

Helaas was Louise op deze heugelijke dag ziek, maar de zondag erna heeft ze alsnog haar verjaardag kunnen vieren onder het genot van een glaasje en een heerlijk diner. Na jarenlang weinig contacten te kunnen leggen op de 2 meterband vanuit Nijmegen was PI2NOS een geweldige openbaring voor haar; ze gaat helemaal op in de QSO’s, dat is iets wat gebruikers van de NOS wel hebben gemerkt: “Contacten maken met de gehele wereld hoe is het mogelijk” is een van haar vaak gehoorde uitspraken. “Er gaat een nieuwe wereld voor me open”, weet ze daar nog aan toe te voegen .

Soms gaat het wat moeizaam maar als ze een goede dag heeft dan komen er vele verhalen van vroeger naar boven en dan praat ze graag honderduit over alles wat ze heeft meegemaakt. Dat ze met open armen word ontvangen op PI2NOS vind ze prachtig en geniet er ieder moment van, dat heeft ze me laten weten in een gesprek. De grote hoeveelheid  kaartjes en e-mails die Louise mocht ontvangen (het waren er meer dan zestig!) hebben een diepe indruk op haar achtergelaten.

Namens Louise wil ik graag een héél hartelijk dankjewel uitspreken voor de prachtige wensen. Het belang van een medium als PI2NOS en de mate waarin zoveel radiozend- en luisteramateurs met haar begaan zijn is onvergetelijk. Louise hoopt nog heel veel QSO’s te mogen maken via “de NOS”, met en een grote glimlach op haar gezicht deed ze de uitspraak:”zo lang als ik het kan blijf ik QSO’s maken!”.

Namens Louise, PA0LWZ nogmaals een héél hartelijk dank voor alle kaarten en e-mail en een very best 73 aan iedereen!

Johan, PD1MLB

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Dankwoord van Louise, PA0LWZ

 1. Leo de Blaauw schreef:

  Hallo

  Fantastisch dat dit soort dingen door de repeater mogelijk kunnen worden gemaakt. Bij deze ook kudos voor de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om het nos repeater netwerk in de lucht te houden !

  Ik moet zelf nog heel even wacht om via de repeater uit te komen. Aanstaande woensdag doe ik N examen in nieuwegein dus hopelijk kan ik mijzelf binnenkort ook laten horen via PI2NOS. Tot die tijd luister ik vaak mee via mijn SDR ontvanger.

  mvg,
  Leo de Blaauw

 2. PD0V schreef:

  Let op amateurs Louise is 19 feb 2017 weer jarig !!!

 3. Mike schreef:

  CQ, CQ, CQ,

  Lang zal hij leven
  Lang zal hij leven
  Lang zal hij leven in de gloria
  In de gloria
  In de gloria
  Hij leve hoog, hij leve hoog.
  Hij leve hoog, hij leve hoog.
  Ja hoog, ja hoog.
  Hij leve hoooooog.

  Beste Louise, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Op naar de 100!

  Ik wens je een hele fijne dag 

  73’s vanuit Nijmegen, De oudste stad van Nederland, voor de Oudste zendamateur van onze stad!

  Gegroet, Mike

Comments are closed.