Hobbyscoop adopteert PI1AMS als DMR repeater

pi1amsIn de afgelopen jaren is PI1AMS actief geweest als een van de eerste DMR repeaters in Nederland. Helaas moest de repeater ongeveer een half jaar geleden QRT omdat er problemen waren met de vergunning. Gelukkig kunnen we nu melden dat PI1AMS opnieuw QRV is als de DMR repeater van onze hoofdstad Amsterdam!

PI1AMS is vanaf heden QRV op 438.050MHz met een shift van -7,6MHz en colorcode 1 vanuit het westen van Amsterdam op omstreeks 60 meter hoogte. De vergunning wordt gedragen door de Stichting Scoop Hobbyfonds wat niet geheel onlogisch is aangezien de locatiebeheerder, Peter – PA3PM, deel uitmaakt van het Hobbyscoop stichtingsbestuur. De Amsterdamse DMR repeater neemt met de hernieuwde ingebruikname weer haar plekje in op het Brandmeister netwerk.

Het krijgen van de vergunning ging niet zonder slag of stoot. Iedereen die wel eens te maken heeft gehad met een vergunning voor een repeater weet dat er slechts een beperkt aantal regionale vergunningen worden verstrekt doordat de minimale planningsafstand tot andere regionale repeaters 50 kilometer is. In Amsterdam was al een andere repeater, namelijk de D-star repeater PI1RYS, actief maar inmiddels is deze vergunning overgegaan naar PI1AMS. Hobbyscoop spreekt nadrukkelijk de wens uit om óók weer een D-star repeater in Amsterdam te activeren, echter, het huidige vergunningenbeleid van het Agentschap Telecom biedt hiertoe momenteel geen ruimte.

coverage_pi1ams