HAMNET accesspoints in Hilversum actief

Afgelopen weekend zijn er tijdens de werkzaamheden in Hilversum drie HAMNET accesspoints geplaatst. Deze zijn inmiddels geconfigureerd, getest en beschikbaar voor gebruikers.  De opstelling bestaat uit 3  Ubiquiti accesspoints met een 18 dBi panelantenne in de richtingen Noord (Almere), Oost (Amersfoort) en Zuid (Hilversum). Er wordt gebruik gemaakt van zowel horizontale als verticale polarisatie.

De accesspoints hangen in de Alticom toren op circa 150 meter hoogte en zijn inmiddels ingetekend op de kaart. De accesspoints zijn gesponsord door Heutink ICT uit Hengelo en zijn in beheer bij Stichting Scoop Hobbyfonds.

HAMNET_Hilversum

Om een verbinding te maken vanuit het rode gebied is een rondstralende antenne voldoende. In het gele gebied kan gewerkt worden met een kleine Mikrotik router met ingebouwde patch antenne. In de groene gebieden is een grotere schotel noodzakelijk met een diameter van tenminste 30 centimeter. Omdat de accesspoints op de 5,7 GHz band werken is in alle gevallen een zichtverbinding noodzakelijk.

Meer informatie over HAMNET in Nederland is te vinden op de website hamnet.nl.

De eerste gebruiker heeft zich vrijwel direct gemeld op het oostelijke Accesspoint. Welkom clubstation PI4AMF vanuit Bunschoten-Spakenburg (14,7km afstand).

One thought on “HAMNET accesspoints in Hilversum actief

Comments are closed.