Ontvanger Noord-Scharwoude geactiveerd

scharwoudeHet zat al een hele tijd in de pen en vanavond was het eindelijk zover; inmiddels is de lang aangekondigde ontvanger voor PI3UTR én PI2NOS in Noord-Scharwoude actief waarmee de ontvangst in Noord-Holland Noord aanzienlijk versterkt is.

Van deze ontvanger was al vanaf eind 2014 sprake toen de initiële afspraken met het ATV team van PI6ALK gemaakt werden. PI6ALK beschikt over een fantastisch opstelpunt in Noord-Scharwoude dankzij een 45 meter hoge zelfdragende vakwerkmast en dito opstelplaats voor de repeater. Reeds op zaterdag 2 mei is de ontvanger voor PI3UTR en PI2NOS geplaatst in een waterdichte behuizing bovenin de mast en is het geheel aangesloten op de Comet GP-6 antenne. Aanvankelijk bleek een storing aanwezig in de elektriciteitsvoorziening in de mast waardoor de ontvanger niet onmiddellijk geactiveerd kan worden. Toen dit enkele dagen later verholpen was bleek helaas de dataverbinding enkele configuratieproblemen te kennen. Door lokale omstandigheden heeft het enige tijd geduurd voordat deze ontvanger in gebruik kon worden genomen, maar vandaag was het dan eindelijk zover.

De ontvanger geeft een aanvullende RX dekkingsgebied in Noord-Holland noord zodat de gebruikers hier nog eenvoudiger over de repeaters kunnen werken. Rapporten zijn natuurlijk van harte welkom.

Onze bijzondere dank gaat uit naar Hans Bruin, Nico Strijbis en het bedrijf Micronorm Electronics B.V. voor hun ondersteuning en sponsoring om deze ontvangers te kunnen activeren.