NON meets NOS met Live kaartweergave

coversityDe kaartweergave van PI3UTR, PI2NOS en PI6TEN is door heel veel radiozendamateurs en andere geinteresseerden een gewaardeerde applicatie om de activiteit op de repeaters te kunnen bekijken. De maker van deze handige tool is René, PC7X. In de afgelopen periode heeft hij de functionaliteit prachtig uitgebreid met onder meer een tijdbalk, terugluister functie, dekkingsplannen etc. Nu heeft René de applicatie verder uitgebreid met integratie van het Coversity netwerk PI2NON in Noord-oost Nederland!

De PI2NON weergave is, net als alle andere repeaters, gemakkelijk te benaderen in het menu van de kaarten middels het meest linker knopje bovenaan (het antenne icoontje) maar deze kaart kan ook direct worden benaderd via de volgende links:

De gewone website is: http://pc7x.net/repeaters/#/map/google/pi2non
De mobiele website: http://pc7x.net/pi2non/

Ook Rob, PE1CHL, heeft zijn pagina met de staafdiagrammen bijgewerkt waardoor PI2NON daarop ook te zien is. http://pe1chl.nl.eu.org/repeaters/
Daarnaast is een Android applicatie beschikbaar die op mobiele telefoons werkt. De installatie hiervan is terug te vinden op hobbyscoop.nl in het artikel van 8 januari 2015.

De inmiddels zeer uitgebreide, snelle en stabiele applicatie van René draait overigens op een Windows server, met een grote knipoog ;-)…