PI6TEN eindelijk weer QRV

Op zaterdag 20 september is de laatste hand gelegd aan de 10 meter repeater PI6TEN. Omstreeks 15.00 uur lokale tijd kon de repeater in gebruik genomen worden. Maarten, PE7M en Mischa, PA1OKZ hebben op de Alticom toren de RX antenne kunnen plaatsen op een hoogte van omstreeks 140m en alle verdere voorzieningen getroffen om een betrouwbare link te hebben tussen de RX en TX locatie.

De eerste berichten zijn positief; de repeater blijkt een uitstekend signaal te produceren en was duidelijk nog nooit zo sterk als heden. Dankzij het plaatsen van de RX antenne bovenop de Alticom toren is het nu tevens mogelijk om vanuit alle richtingen over de repeater te werken. In een eerdere (test)opstelling stond de antenne in een ‘galmgat’ aan de zuidoost zijde van de toren waardoor ontvangst in andere richtingen nogal werd afgeschermd.

PI6TEN is inmiddels ook weer voorzien van Echolink, da’s speciaal handig voor DX gebruik natuurlijk. Het Echolink nodenummer van PI6TEN is #512885.

In de huidige hoedanigheid is PI6TEN een initiatief van Maarten, PE7M. Hij draagt de huidige ATOF en is tevens verantwoordelijk voor het overgrote deel van de techniek. Via de website van PI6TEN (www.pi6ten.nl) is het daar mogelijk om direct donaties te doen.

PI6TEN is QRV als volgt:

TX: 29.690 MHz
RX: 29.590 MHz

TX locatie: Kapittelweg Hilversum op ~60m ASL verticaal
RX locatie: Witte Kruislaan Hilversum op ~140m ASL verticaal

CTCSS is momenteel niét aktief, mogelijk wijzigt dit nog mocht hiertoe aanleiding bestaan.