PI2SWK is weer QRV

PI2SWK2Vandaag, 2 maart 2013 is PI2SWK na een tijd van afwezigheid eindelijk weer QRV vanuit Gouda. De repeater kampte al een tijdje met technische problemen; de oude Storno CQF663 was al langere tijd buiten dienst en de vervangende repeater gaf technische problemen.

Recent kwam Gerard Boot (PD0MNO) in contact met Mischa van Santen (PA1OKZ) van het team van Stichting Scoop. In overleg met Maarten Bakker (PE7M) is besloten een Storno CQF9000 in gereedheid te brengen die bij Maarten nog ongebruikt op zolder stond. Zo gezegd, zo gedaan. De repeater is in de weken daarop in gereedheid gebracht en Mischa heeft een controller gebouwd en in de post geplaatst die zorgdraagt voor de afvaltijd, rogerbeep, callgever en desgewenst de mogelijkheid om in een later stadium gemakkelijk echolink toe te kunnen voegen.

Bij gebruik van de repeater zal misschien opvallen dat het ‘karakter’ ervan erg gelijkend is met PI2NOS. Dit is niet geheel toevallig, met opzet is gekozen voor de gelijke ‘courtesy’ toon en ook de timing van callgever, voorschakel- en afvaltijd is identiek.

De stichting Scoop Hobbyfonds wenst de Goudse Radioamateurs erg veel plezier met de nieuwe repeater!

Website PI2SWK

PI2SWKPI2SWK:

output frequency: 430.2625 MHz
input frequency: 431.8625 MHz

CTCSS in: 88,5 Hz
CTCSS uit: 88,5 Hz