Traditionele kerstronde op PI2NOS


In de afgelopen jaren vond op tweede kerstdag de inmiddels traditionele kerstronde plaats op PI2NOS. Dit jaar vindt deze inmeldronde voor de vierde keer plaats op dinsdag 26 december om 13 uur. Net als vorig jaar is Berend, PD1ALO weer de rondeleider. Gert, PA9F is dit jaar beschikbaar als backup.!

De kerstronde is een gezellige ronde waarin geregistreerde radiozendamateurs in de gelegenheid zijn om elkaar een kerstgroet te brengen. Dankzij de grote toeloop van afgelopen jaar en het flinke dekkingsgebied van de repeater mogen we ons zonder twijfel ook dit jaar weer verheugen op een groot aantal inmelders.

Meedoen is erg eenvoudig: Zorg ervoor dat je op 2e kerstdag om 13uur QRV bent op PI2NOS, daar zal Berend voldoende gelegenheid bieden om je in te melden. Natuurlijk kan het omwille van drukte soms enig tijd kosten om aan de beurt te komen, maar de gedachte achter de kerstronde is niet zozeer om zo snel mogelijk aan de beurt te zijn, maar op je gemak meeluisteren en je eigen (liefst originele) kerstgroet brengen aan de rest van de Nederlandse zendamateurs zodra de gelegenheid daar is. Natuurlijk zal Berend ook regelmatig Echolink stations ruimte geven om zich in te melden.

Dus:

Dinsdag 26 december
2e kerstdag
13.00 uur
de Nederlandse Kerstronde
PI2NOS, 430.125MHz

5 thoughts on “Traditionele kerstronde op PI2NOS

 1. Jan Lisman (ex-PA1JAL) schreef:

  “De kerstronde is een gezellige ronde waarin geregistreerde radiozendamateurs in de gelegenheid zijn om elkaar een kerstgroet te brengen.”

  Ik kan mij herinneren dat bij voorgaande edities er ook aan niet-geregistreerde radiozendamateurs ruimhartig de gelegenheid werd geboden om heilwensen over te brengen, bv. door het oplezen van per email aangeleverde bijdragen.

 2. Arthur-PD1ZON schreef:

  Leuk iniatief weer, ik ga zeker weer luisteren en inmelden.
  Het overbrengen van berichten voor derden is niet toegestaan volgens de regelementen trouwens.
  (voor zover ik mij kan herinneren)

 3. Eric Kramers schreef:

  Fijne kerst. wil mem bij deze ook even in melden. SWL NL6777 uit Breda met de ic 8600.

  Best 73’s

  Eric

 4. Jaap Hoogland...Ouddorp schreef:

  Luister mee op PI2NOS
  Allemaal nog fijne feestdagen van wat er nog van over is…..
  En de allerbeste wensen voor 2018

 5. Rob IJzerman schreef:

  wens iedereen een mooi 2018 en doe vooral leuke dingen.

  PA11301
  Rob
  Amersfoort

Comments are closed.