Nieuwe WebSDR voor 23cm en ATV nieuws

Zul je zien. Heeft Mischa nét het jaaroverzicht gemaakt, zijn enkele Scoop-mannen de Gerbrandytoren in geweest om nog een dag te klussen. Ondanks veel wind, sneeuw en koude temperaturen, is er resultaat geboekt. Hobbyscoop had al twee WebSDR’s om naar de Nederlandse repeaters te luisteren op de 2m en 70cm band, vanaf vandaag komt daar de 23cm band bij.

Omdat we ingekoppeld hebben op de ATV-ontvangstantenne is de polarisatie horizontaal en dus kan er geluisterd worden naar het weak-signal deel en de bakens die zich tussen 1296 en 1297 MHz bevinden. Met name tijdens contesten en op de 3e dinsdagavond van de maand zullen hier veel stations te horen zijn.

Daarnaast hebben we ook enkele vakjes op PI6ATV kunnen vullen. Zo is PI6ALK in Noord-Scharwoude te zien die op de 13cm rondstraalantenne ontvangen wordt. Ook is PI6ATS uit Soest tijdelijk te zien. Verder is er een testbeeld-generator geactiveerd die ook enkele video-opnamen en een tekstkrant laat zien. Elke twee uur krijg je diverse ATV gerelateerde video’s te zien die regelmatig worden ververst. Begin volgend jaar hopen wij de ontvangst-antennes voor 6cm (5 GHz), 3cm (10 GHz) en 1,2cm (24 GHz) te kunnen activeren. Zelf “live” meekijken kan je hier:

Over ontvangst gesproken: Er lopen testen met een extra ontvanger voor PI6NOS. Deze zit weliswaar horizontaal gepolariseerd, maar gezien de hoogte hopen we dat deze ontvanger toch een bijdrage kan leveren aan de verbetering van de ontvangst van de inmiddels vele (mobiele) stations die actief zijn op de 23cm repeater.

One thought on “Nieuwe WebSDR voor 23cm en ATV nieuws

  1. Cor Boelhouwers schreef:

    Hartelijk gefeliciteerd met dit suc6 !!
    En wederom bedankt voor jullie inzet natuurlijk.
    Cor –PA3CRL

Comments are closed.