Kijk live mee met PI2NOS, PI3UTR en PI6TEN

kaartweergave
Vanaf heden kan live meegekeken worden naar de status van de diverse PI2NOS ontvangers! Sinds de meest recente software uitbreidingen van vorige week geeft de repeater een live output van de diverse ontvangers via een webinterface waardoor de ontvangstkwaliteit bekeken kan worden. De functionaliteit hiervoor wordt op dit moment nog volop ontwikkeld door diverse zendamateurs. Leuk bijkomend effect is dat de interface zodanig open is dat belangstellenden hun eigen implementatie hiervoor kunnen schrijven. We ontvingen bijvoorbeeld een spontane bijdrage van PC7X die inmiddels onderdeel van de weergave uitmaakt.

Zodra een signaal op één van de ingangen binnen komt zal deze realtime worden weergegeven in de gekozen vorm. De ontvangst wordt uitgedrukt in signaalkwaliteit van 0 tot 100%. Dit is een reeele representatie op basis van S/N ratio die in de software wordt gebruikt om signalen te vergelijken en het meest geschikte signaal door te geven. De doorgegeven ontvanger wordt vooralsnog in rood zichtbaar gemaakt zodat je tevens gemakkelijk kan zien wanneer omgeschakeld wordt tussen verschillende ontvangers.

De huidige functionaliteit geeft een toegenomen inzicht in de afkomst van signalen en er bestaan zelfs mogelijkheden om fingerprints van stations te maken, mocht hiertoe aanleiding bestaan. De functionaliteit zal over de komende periode nog verder aangepast en uitgebreid worden.

We uiten het dringende verzoek om deze nieuwe functies niet aan te grijpen om allerlei anonieme tests uit te gaan voeren. Dit leidt namelijk tot onbedoeld repeatergebruik en dat valt buiten de bedoeling van deze leuke feature. Wil je toch graag zien hoe en waar je zoal ontvangen wordt? Geen probleem, meld je gewoon even in op de repeater met een CQ.

Alle repeaters tegelijk in grafiekweergave

PI2NOS grafiekweergave
PI2NOS kaartweergave

PI6TEN grafiekweergave
PI6TEN kaartweergave

PI3UTR Grafiekweergave
PI3UTR kaartweergave

Overzichtspagina van PE1NMB met verschillende weergaves (experimenteel)