In memoriam, Rob Keijzer – PA3CNT

Vanmorgen ontving ik het ontstellende bericht dat ligfiets Rob, PA3CNT plotseling is overleden. Behalve mij raakt dit bericht een groot aantal zendamateurs, zo was vandaag de hele dag te horen via PI2NOS, tevens zijn thuisQRG. Het is niet erg gebruikelijk dat ik via hobbyscoop.nl bericht over het overlijden van mede-zendamateurs, maar Rob vormt hierop een eervolle uitzondering; “gewoon omdat het kan, reeds” (zo zou hij zelf gezegd hebben).

Met Rob was het altijd geanimeerd QSO-en, eigenlijk over alles. Rob had een sterke voorliefde voor de radiotechniek, zowel aan de RF als de LF zijde. Dit betekende echter niet dat zijn interesse zich hiertoe beperkte; Ook muziek, hoorspelen, fotografie en natuurlijk zijn ligfiets, waaraan hij zijn zelfbetitelde bijnaam te danken heeft, waren gebezigde onderwerpen. De laatste keer dat ik zelf QSO met hem mocht voeren was twee weken geleden in de late avond (of eigenlijk vroege ochtend) waarbij zich al snel een grote groep mede amateurs inmeldde, niet in de laatste plaats vanwege de steeds weer interessante gespreksonderwerpen en de gedisciplineerde, vriendelijke en soms cynische bijdrages van Rob. Dit was ongebruikelijk om half twee ’s nachts maar daarom niet minder leuk. Het is een vreemde bewustwording nu achteraf te weten dat dit het laatste inhoudelijke QSO zou zijn waaraan hij actief deelnam. De week erna sprak ik hem nog even heel kort waarbij hij nog aan het ‘bijzonder leuke QSO’ van die avond refereerde. Het overlijden van Rob zal een groot gemis zijn aan de frequentie van PI2NOS, de repeater waar hij naar eigen zeggen groot fan van was…

pa3cnt_1959-2000

De foto bij dit bericht vond ik op zijn qrz.com pagina, na enig bestuderen ontdekte ik dat de schakeling op de foto een deel is van de peilontvanger die ik een tijdje geleden heb ontwikkeld. Hiervan heeft hij een exemplaar nagebouwd.

Vanmorgen vernamen wij dat Rob reeds op 11 maart j.l. is overleden als gevolg van een plotselinge complicatie van zijn operatie. Nadere details hierover zijn niet bekend gemaakt. Doordat zijn naasten geen directe binding hebben met het zendamateurisme kwam dit bericht hedenmorgen pas. Rob’s overlijden komt als een donderslag bij heldere hemel omdat hij eigenlijk een voorspoedige revalidatie onderging na een darmoperatie enkele maanden geleden. Naar eigen zeggen was hij nog niet de oude maar hij zag alweer uit naar de ritten op zijn ligfiets komend voorjaar, Rob stond middenin het leven. Hij is slechts 60 jaar geworden…

Rob, goede vriend en gewaardeerd mede-zendamateur, rust zacht…

Mischa van Santen, PA1OKZ

Rob Keijzer zal worden gecremeerd op woensdachochtend 18 maart a.s. Zijn uitvaart vindt plaats om 9 uur in uitvaartcentrum Westgaarde, Ookmeerweg 273 – 275 te Amsterdam.

Berichtgeving over het overlijden van Rob in de Daily Minutes