Nieuwe ontvangstantenne voor PI6TEN

anTENne

De afgelopen weken ontstond de indruk dat de ontvangerperformance van PI6TEN aanzienlijk verslechterd was. Daarom is afgelopen zaterdag, 2 mei, onderzoek gedaan naar de status ervan en zijn we tot het inzicht gekomen dat de antenne gesneuveld is, vermoedelijk als gevolg van de sterke wind die enkele weken geleden over Nederland raasde.

Daarom is de antenne van PI6TEN gisteren vervangen door Maarten, PE7M en Mischa, PA1OKZ. De nieuwe antenne is in de basis van Kathrein, voorzien van een aanpassing om deze antenne geschikt te maken voor 29.590MHz. Op de foto is de meest linker antenne het exemplaar voor PI6TEN. De antenne ernaast wordt overigens gebruikt voor ontvangst door PI2NOS, beide op omstreeks 150m hoogte.

De eerste resultaten lijken goed te zijn, de indruk bestaat dat de nieuwe antenne duidelijk betere performance biedt dan de oorspronkelijke antenne. Graag ontvangen wij rapporten waarin tot uitdrukking komt of eigen signalen beter door PI6TEN worden waargenomen.

Overigens is op dit moment de eigen website van PI6TEN, www.pi6ten.nl, op dit moment even niet beschikbaar om administratieve redenen. Dit zal naar verwachting in de loop van komende week hersteld zijn.

Dan nog even een stukje reclame:

tienmeterronde5mei