De repeater is er klaar voor

pi2nosAfgelopen vrijdag hebben Timo PE1FOD, Patrick PE1DNE en Mischa PA1OKZ hard gewerkt om alles in orde te maken voor 1 januari 2013, de datum waarop PI2NOS weer in de lucht zal zijn. Hiertoe zijn de nodige aanpassingen gemaakt in het 19″ rack (de Packetradio apparatuur is verwijderd) en is aan de antennesituatie en de filters gewerkt.

Vanaf 1 januari is de van oudsher intensief gebruikte repeater weer te ontvangen op 430.125 MHz en kan ingepraat worden met een shift van +1,6 MHz (431.725 MHz). De repeater beschikt over CTCSS op 88.5Hz maar kan ook gebruikt worden zonder deze subaudio toon. Dit is in de praktijk hoorbaar aan de lager klinkende rogerbeep.

Verder wordt ook voorzien in de mogelijkheid om de repeater via Echolink te bereiken. Dit opent prachtige mogelijkheden voor zendamateurs die niet binnen het bereik van de repeater zijn maar toch op een gemakkelijke manier met “het thuisfront” in QSO kunnen zijn. De repeater is als voorheen opnieuw opgesteld op de radiotoren aan de Witte Kruislaan te Hilversum met een antennehoogte van 150m ASL. De repeater is in de afgelopen weken onder handen genomen en verkeert hierdoor in een uitstekende conditie. Tevens is de logica en interfacing ingebouwd om Echolink mogelijk te maken.

In 2009 verloor de repeater haar ATOF omdat het beleid voor onbemand frequentiebereik van het Agentschap Telecom niet toestaat dat zich meerdere regionale relaisstations binnen één dekkingsgebied bevinden.

Op de foto: 70 cm repeater op de testbank